Veldloop Ardooie

Het West-Vlaams atletiekseizoen werd afgesloten met een gevarieerd parcours in Ardooie. Een overwinning was er voor Didier Verstraete bij de masters 50+. Simon Blanckaert werd tweede op de korte cross, Tine Vandenbussche bij de scholieren.

Bij de masters 50+ haalde Didier Verstraete ruim de overwinning binnen, Andy Rietmaeker werd bij de jongste categorieën 11de. Op de lange cross bij de mannen werd Reinbert van Acker 9de. Op de korte cross werd Simon Blanckaert tweede op slechts vijf secondjes van winnaar Viktor Benschop/KAAG. Lauren Outtier werd 14de. In de dameswedstrijd werd Emelie Butseraen zesde bij de seniors, Sarah Dekien deed dat bij de juniors en Nancy van Eenoo werd 7de bij de masters.

Nog een tweede plaats was er voor scholiere Tine Vandenbussche. In een spannende wedstrijd moest ze drie secondjes toegeven op de plaatselijke Femke Deleu. Silke Keersse werd hier zesde. Rune Nollet werd bij de jongens negende. Cadetten Wout Logier en Maya Vanhee kwamen uit ziekte deze week. Wout werd 10de, Maya 9de. Morgane Ocquet haalde de 18de plaats.

Bij de miniemen jongens werd Arthur van Mossevelde 15de, Sam De Preter 22ste. De meisjes deden het ook goed met Marie-Julie Van Der Bauwhede op plaats 8 en Margaux Descamps op plaats 15. Thibatu Debecker werd in een nationaal gezelschap zevende bij de oudste pupillen. Djamila Isah en Manou Legein werden 14de en 25ste. Een jaartje jonger werd Aster Hellebaut 13de, Marie Cailliau 18de en Hanne De Preter 34ste. Benjamin Arnaud Debecker werd 34ste, terwijl bij de meisjes Hanne Beauprez 18de werd voor Eline De Maet op 22 en Meike Demeulenaere op 31.