BK Veldlopen Brussel

Voor de eerste maal ging het Belgisch kampioenschap veldlopen door in het Park van Laken in Brussel. In Wachtebeke afgelopen jaar werd Tibo Vandenbroucke nog Belgisch kampioen bij de tweedejaarscadetten. Dit jaar liep het heel wat minder, maar vandaag liep hij in een goede wedstrijd naar de 11de plaats bij de eerstejaarsscholieren. Henri Van Gassen werd 58ste. Ook junior Simon Blanckaert liep één van zijn betere wedstrijden van het jaar. Hij haalde de 14de plaats. Tine Vandenbussche werd 17de bij de tweedejaarsscholieren, Maya Vanhee 16de bij de eerstejaarscadetten. Maité Vanhee werd 25ste.

Op de druk bezette korte cross bij de mannen werd Simon Vandenbon 44ste. Reinbert van Acker werd 57ste. Steven Dobbelaere werd 81ste op de lange cross. Bij de dames werd Nancy Van Eenoo 56ste.

In de jeugdcategorieën werd Thibaut Debecker 43ste bij de pupillen. Bij de eerstejaarsminiemen werd Saartje Lansen 15de, Margaux Descamps werd 46ste. De beste prestatie van de dag kwam van tweedejaarsminieme Thalissa Vanderwee die vierde werd, slechts op 1 seconde van het podium.