Provinciaal Kampioenschap Cross Beernem

Op een nieuw parcours was het wachten tot de juniors en masters wedstrijd voor een MACW titel op het het pk veldlopen in Beernem. Het waren er direct twee voor Simon Blanckaert en Didier Verstraete. Bij de cadetten en scholieren waren er al mooie bronzen medailles voor Maya Vanhee, Jarne Vandenbussche, Silke Keersse en Tine Vandenbussche. Bij de miniemen haalde Sverre Ramakers brons.

De drukst bezette wedstrijd was de junioren en masters wedstrijd bij de heren. Simon Blanckaert ging gezwind met de beste masters met in zijn spoor 2 junioren die hem dit jaar al verscheidene keren hebben geklopt. Vooral Michiel Vanhuysse/AZW kroop volledig uit de wind bij Simon, die wat overhield voor het slot en op de laatste 400m nog 12 seconden kon weglopen en zo zijn 9de opeenvolgende provinciale titel binnenhaalde. Hij moest uiteindelijk slechts twee masters voorlaten. Didier Verstraete werd 13de in de wedstrijd en haalde ook de titel binnen bij de M50. Andy Rietmaeker werd 34ste. Op de korte cross konden Hannes Decadt en Simon Vandenbon juist niet mee met de kopgroep, maar werden mooie 7de en 8ste. Lieven Pieters werd 21ste, vlak voor Robby Legein op 22. In de dameswedstrijd had juniore Eva Beyen geen superdag. Zij werd zesde juniore en finishte vlak na master Nancy Van Eenoo die 27ste werd. Marijke Rabaey werd 36ste. Op de lange cross bij de mannen moest Reinbert van Acker opgeven, ook in de andere wedstrijden vielen er heel wat slachtoffers van de kou en de inspanning. Het Rode Kruis had een drukke middag. Nieuwkomer Steven Dobbelaere werd mooi 15de.

Bij de scholieren kon titelverdediger Tibo Vandenbroucke nog geen vuist maken. HIj werd vierde eerstejaars. Rune Nollet werd vijfde, Wout Kerckaert 8ste en Henri Vangassen 10de. Bij de scholieren meisjes haalde we in beide leeftijden de bronzen plak. Tine Vandenbussche werd vierde in de wedstrijd en werd derde bij de tweedejaars, Silke Keersse werd als 8ste in de wedstrijd derde bij de eerstejaars. Ook Jarne Vandenbussche werd derde bij de eerstejaarscadetten, hij hield nipt Wout Logier van het podium. In de gezamenlijke cadettenwedstrijd werd Senne Vannobel 26ste en Maarten Seys 36ste. Bij de meisjes had ook Maya Vanhee een bronzen plak behaald bij de eerstejaars. Zij werd zevende in de wedstrijd. Maite Vanhee werd 17de, Marie De Hantsetters 25ste, Klara Versteele 26ste en Morgane Ocquet 30ste.

Bij de jeugd zorgde enkel Sverre Ramakers voor een bronzen medaille bij de oudste miniemen. Hij leidde lang het pak, maar moest zich in het tweede gedeelte tevreden stellen met brons. Ruben Herrewyn werd 12de. Arthur van Mossevelde werd mooi 11de bij de eerstejaars. Bij de meisjes eerstejaars werden Saartje Lansen en Fien Logier 9de en 10de. Margaux Descamps werd 15de, Lore Demeester 23ste en Amelie Gunst 32ste. Pupillen Thibaut Debecker en Rowan Mommerency zaten goed van voor met plaatsen vijf en zes. Jelle Gunst werd 16de en Dylan Vandenplassche 48ste. Tweedejaars Lieselot Spaey viel als vierde juist naast het podium. Jennifer Hemelsoet werd 18de, Larissa Ceenaeme 23ste, Jore Ramakers 27ste en Manou Legein 32ste. Een jaartje jonger werd Aster Hellebaut 9de, Floor Vanbleu 17de en Marie Cailliau 19de. Bij de oudste benjamins zien wer Emlien Boussemaere en Arnaud Debecker terug op 30 en 31. Rune Vandenplassche werd de 38ste eerstejaars. Emma Gunst was onze jongste deelneemster op een 23ste plaats, een jaar ouder hadden we een pak vertegenwoordigers met Heleen Vanthournout op 8, Elodie van Mossevelde op 15, Imaya Delanghe op 18, Evi De Maet op 20, Hanne Beauprez op 21, Eline De Maet op 28 en Meike Demeulenaere op 31