Veldloop Poperinge

78 MACWers waren op de veldloop in Poperinge. Zij streden niet enkel voor verschillende podia, maar ook voor de titel van clubkampioen, aangezien onze eigen veldloop in Veurne moest worden afgelast. Overwinningen waren er voor Simon Blanckaert, Sverre Ramakers en Thalissa Vanderwee. Podiumplaatsen voor Karel Moerman, Eva Beyen, Tine Vandenbussche, Bernard Baudelet, Lieselot Spaey en Dante Colautti. Ook kwamen er heel wat kangoeroes aan de start.

Bij de senioren mannen haalde Karel Moerman een mooie tweede plaats, Simon Vandenbon werd vijfde, de snel gestarte Reinbert van Acker zesde. Steven Broucke haalde nog net de top10. Simon Blanckaert won zeer ruim de junioreswedstrijd en moest het maar nipt afleggen tegen de winnaar bij de masters. Steven Vandenbussche werd vierde en clubkampioen bij de masters. Bjorn Ringoot werd 9de, Hein Dellobel 13de, Johan Becue 20ste en Filip Feys 25ste. Bij de dames werd Nancy Van Eenoo 7de en Ilse Moncarey 11de. Juniore Eva Beyen haalde de tweede plaats.

Rune Nollet streed als eerstejaars moedig mee voor de overwinning bij de scholieren jongens, maar de veldloop was nog een ronde te lang. Hij haalde een mooie vijfde plaats. Tine Vandenbussche bleef meer dan een halve wedstrijd op een tiental secondjes van de leiding hangen, maar haalde zo wel een mooie tweede plaats. Silke Keersse werd zesde. Bij de cadetten jongens werd clubkampioen Jarne Vandenbussche 7de, Wout Logier werd 10de, Maarten Seys 14de, Willem Vandroemme 16de en Pieter Spaey 26ste. Maya Vanhee viel nipt naast het podium bij de cadetten als vierde. Maité werd nog achtste na een fikse eindspurt. Marie De Hantsetters vinden we terug op 14, Morgane Ocquet op 16, Myriam Goemaere werd 25ste en Hannah De Visch 26ste.

Sverre Ramakers haalde bij de oudste miniemen zijn eerste veldloopoverwinning. Ruben Herrewyn werd 5de, Quinten Delanghe 15de en Sam De Preter 17de. Een jaartje jonger werd Zjof De Vriendt 10de en Daan Hubrecht 17de. Ook Thalissa Vanderwee kon winnen bij de tweedejaarsminiemen. Eerstejaars Saartje Lansen werd 5de voor Fien Logier op 8 en Margaux Descamps op 9.

Een spannende strijd voor het clubkampioenschap was er bij de tweedejaarspupillen. Uiteindelijk werd Rowan Mommerency 4de, Staf Tanghe 5de en Thibaut Debecker 7de. Jasper Naudts werd 13de, Brecht Bossy 19de, Sander Monstrey 21ste, Noah De Visch 23ste, Matthias Moncarey 24ste, Seth Keirsebilck 25ste en Juul Berteloot 26ste. Een jaartje jonger werd Bernard Baudelet 3de. Tuur Ryckeboor werd 18de, Dylan Vandenplassche 24ste. Lieselot Spaey haalde een mooie tweede plaats bij de oudste pupillen meisjes. Djamila Isah liep naar een goede 7de sterk, voor Larissa Ceenaeme op 9, Jore Ramakers op 14, Manou Legein op 16 en Chiara Colautti op 26. Floor Vanbleu hield nipt stand als eerstejaars voor het clubkampioenschap op plaats 6, want Marie Cailliau op 7 kwam wel heel dicht. Elien Degroote werd 18de, Hanne De Preter 20ste.

Ook bij de benjamins 2009 was het heel spannend. Dante Colautti spurtte zich nog over Willem Verkest naar de clubkampioenschapstitel én de derde plaats. WIllem werd nipt vierde. Lucas Degroote werd 22ste, Bas Berquin 23ste, Alois Claerhouta 25ste, Emlien Boussemaere 30ste, Oscar Ayres 32ste, Maarten Moncarey 33ste, Arnaud Debecker 36ste, Tiest Tanghe 39ste en Thorsten De Waele 40ste. Robin Ringoot werd de jongste clubkampioen met een zesde plaats. Rune Vandenplassche werd 21ste. Bij de meisjes werd Imaya Delanghe 5de, Evi De Maet 7de, Elodie van Mossevelde 12de, Eline De Maet 18de, Hanne Beauprez 21ste en Meike Demeulenaere 24ste.