Vlaams Kampioenschap Meerkamp

In Aalst vond dit weekend het Vlaams kampioenschap meerkamp plaats. Bij de juniors haalde Lore Demeester de bronzen medaille op de zevenkamp. Zij verzamelde hiervoor een mooie 3949 punten.

Op de eerste dag waren de prestaties nog niet optimaal door de (tegen)wind en niet uitgeruste benen. Toch werd er persoonlijke records (niet windgesteund) gehaald op de 100m horden in 16.63 en de 200m in 27.77. In het hoogspringen haalde Lore 1m45 en met de kogel 8m44. Op de tweede dag zat de zon mooi uit en kon ze de derde plaats in het klassement vasthouden en verstevigen. In het verspringen evenaarde ze twee maal haar persoonlijk outdoorrecord van 5m15 (met 2m/s tegenwind!, er was ook een stand met meewind die heel het weekend niet werd gebruikt) en in het speerwerpen verbeterde ze zich naar 28m09. De 800m werd tactisch aangepakt, maar na een trage eerste ronde kon er toch naar een persoonlijk record van 2.35.50 gelopen worden.

Uiteindelijk haalde Lore de bronzen medaille binnen op het Vlaams kampioenschap met een mooie 3949 punten.