Beker van Vlaanderen Cadetten en Scholieren

In het winderige Maldegem haalde de cadetten en scholieren een sterke zevende plaats in 2de landelijke. Overwinningen waren er voor Lieselot Spaey, Kobe Debeir, Rowan Mommerency en de scholieren meisjes 4×100. De overwinning ging na een spannende strijd tussen AZW en DEIN uiteindelijk naar Deinze. Zakkers zijn Rieme en Vilvoorde AC. De meteodienst gaf code geel en de installatie in Maldegem had daar toch wat moeite mee. Vooral de discuskooi ging af en toe op wandel. Het is dan ook moeilijk om de resultaten te vergelijken, het waren echte wedstrijden, waar er stevig werd geknokt om zoveel mogelijk punten te halen.

De scholieren meisjes wonnen hun aparte klassement, wat onmiddellijk aangeeft dat we volgend jaar voor een serieuze uitdaging staan met veel tweedejaarsscholieren die doorstromen. De 4x100m ploeg met Jill Mortier, Linde Trybou, Lieselot Spaey en Sterre Provost liepen mooi naar de overwinning in 52.41. Lieselot won het verspringen met een windgesteunde 5m24 en werd tweede in het hoogspringen met 1m56. Linde werd ook tweede in het kogelstoten met 11m13. In de andere werpnummers werd Floor Vanbleu derde in het speerwerpen met 28m04 en vierde met de discus met een persoonlijk record van 24m99. Sterre werd vijfde op de 100m, maar haalde wel de tweede plaats op de 200m. Dubbele shift voor Marie Cailliau met een achtste plaats op de 400m en een negende op haar eerste 400m horden. Nette Claeys liep naar de zesde plaats op de 800m in 2.37.96.

Rowan Mommerency won het hoogspringen scholieren jongens met 1m86. Hij werd ook derde in het verspringen met een windgesteunde 6m03. Noah De Visch werd vierde in het kogelstoten en vijfde in het chaotische discuswerpen. Dylan Vandenplassche zorgde voor drie punten in het speerwerpen dat hij overnam van Floris van Colen die door een overbelaste schouder op de spurtnummers uitkwam. Hij werd zesde op de 100m in een pr van 12.06 en zevende op de 200m. Isaac Lybeer en Jef Vandenbroucke zorgden met unieke dubbels voor de broodnodige puntjes. Jef liep op zijn eerste pistewedstrijd! de 1500m én de 400m, Isaac Lybeer na een voetbalseizoen en een valpartij met de fiets zonder training de 400 horden én de 800m. Floris, Rowan, Dylan en Isaac werden nog negende op de 4x100m, na een tijdige noodstop van Dylan die door de tegenwind wegliep van Rowan.

De vierde overwinning kwam van eerstejaarscadet Kobe Debeir in het speerwerpen. Hij verbeterde hiervoor zijn persoonlijk record naar 35m82. Hij werd ook nog zesde in het kogelstoten . Met de discus werd Kasper Famaey zevende met 25m33. In het hoogspringen werd hij zesde met 1m45. Ook Lucca Regheere werd zesde in het verspringen en dook als 10de onmiddellijk onder de 50 seconden op de 300m horden. Kjartan Crawat nam de spurtnummers voor zijn rekening: op de 100m werd hij zevende en op de 200m vijfde. Kjartan, Kasper, Rune Vandenplassche en Kobe Debeir werden ook nog zevende op de 4×100 na een mooie reeksoverwinning. Deze vijf jongens zijn allemaal eerstejaars en werden aangevuld door tweedejaars Robbe Coopman die zevende werd op de 800m én zesde op de 1500m.

Heel wat nieuwe namen en proeven voor de cadetten meisjes die goed hun plan trokken. Eline De Maet werd zelfs derde in het discuswerpen met een pr van 19m12. Ditte Claeys werd zesde in het kogelstoten met 8m30 en zevende in het hoogspringen met 1m30. Kato van Biervliet werd 8ste in het verspringen met 4m15 en 10de op de 400m in 1.11.67. Mare Trybou werd achtste op de 100m en zevende op de 200m. Op de 800m werd Marith Neyrinck 10de, terwijl Lily De Groote 6de werd op de 300m horden en 11de op een 1500m waar er links en rechts door de wind wat oponthouden waren. Mare, Kato, Lily en Ditte werden ook nog 11de op de 4x100m.