Vlaams kampioenschap

Op het Vlaams kampioenschap in Gent kwamen maar liefst acht MACWers in actie. Simon Vandenbon kon het clubrecord op de 3000m verbeteren.

Drie finaleplaatsen waren er voor de springnummers. Rowan Mommerency werd vierde met 1m95, slechts 1cm onder zijn 1 week oud record. Renzo van de Vyvere werd in een spannende strijd om brons uiteindelijk vijfde in het verspringen met 6m69, een indoor persoonlijk record. Lore Demeester werd ook nog zevende in het hinkstapspringen. Zij is in stijgende lijn met 10m94.

Simon Vandenbon werd zevende op de 3000m, in de tweede kilometer probeerde hij het groepje dat om brons streed uit elkaar te trekken maar bij de ultieme versnelling moest hij passen. Hij verbeterde wel het indoorclubrecord naar 8.54.14. Saartje Lansen werd juist in de snelste reeks van de 800m ingedeeld waardoor het eenzame wedstrijd werd. In totaal werd ze 10de met 2.28.62. Op de 400m werd Lisa Geudens 11de na reekswinst in 59.58. Dit is een persoonlijk record niet enkel indoor, maar ook rapper dan haar outdoor tijd. Op de 60m liep Steffi Pylyser 8.09, Yoran Deschepper dook met 6.99 opnieuw onder de zeven seconden. Hij mocht hiermee naar de Afinale die hij na een pijntje in de hamstring liet lopen.