Veldloop Veurne

De 18de Westhoekcross trok maar liefst 133 Westhoekatleten zondag in Veurne, jammer genoeg volgden (buiten Hoppeland) onze omringende clubs niet echt massaal waardoor we op een 350 deelnemers bleven steken. Overwinningen waren er voor Maite Uleyn, Matteo Cicou, Yander Ingouf, Reinbert van Acker en Karel Kerckaert.

Eerst en vooral een dikke pluim aan de vele kangoeroes en benjamins die aan de start verschenen. We zagen heel wat nieuwe gezichten, zoveel zelfs dat het ons te ver zou leiden om ze allemaal op te noemen. Maar allemaal een dikke pluim op de hoed voor je (eerste) deelname.

Bij de eerstejaarspupillen meisjes werd Estelle Wils clubkampioene als derde. Elisa Verelst werd vierde, Renée Verschaeve zesde, Jasmijn Quartier achtste, Marie Vanhoutte tiende en Jade Hauspie elfde. Een jaartje ouder werd clubkampioene Myrthe De Meyere tweede. Josephine Bonny werd zesde, Oone Van Belle 12de, Iene Pinson 13de, Louelle Van de Walle 14de, Lune Matten 15de en Emilia Pinheiro 16de. Matteo Cicou kon weer zijn wedstrijdje winnen, en zag ook Ruben Ghyselbrecht als derde op het podium. Juul Nieuwling werd 7de, Luka Verstraete 10de, Warre Brendonck 11de, Joran Rutten 12de en Kitano Michiels 13de. Felix Devoghel sloot de rij als 15de. Amadis Louage werd als derde clubkampioen bij de tweedejaars. Francis Benoot werd 10de, Rune Thyvelen 12de en Bram Goens 17de.

Maite Uleyn won de eerstejaarsminiemen wedstrijd. Margaux Depyper werd vijfde. Tweedejaars Marieke Degroote werd als vierde clubkampioene, vlak voor Yalenka Wouters op plaats vijf. Myrthe Rutten werd 9de en Amélie Claerhout 11de. Kobe Decancq kreeg ook de clubkampioen muts opgezet. Hij werd 7de, Andreas Verschaeve werd 13de, Seppe Facon 17de. Yander Ingouf liep op de 1700m een voorsprong van een halve minuut bijeen bij de tweedejaarsminiemen. Devin Depoorter werd 5de, Aaron Jonckheere 8ste en Nand De Bruyne 9de.

Een zeer mooie tweede plaats voor Lily De Groote bij de cadetten meisjes, werd gevolgd door een even knappe vierde plaats van Hanne Beauprez. Julie Quartier werd ook nog 9de. Kopbrekens bij de jury als Robbe Coopman naar de lijn toespurtte. Ze konden hem niet splitsen van Jason Van den Bon/HCO en zo mochten ze met twee op het derde podiumtrapje. Luca Regheere werd 9de, Alois Claerhout 10de, Sander Bruylandt 13de, Jacopo La Fauci 14de, Rune Vandenplassche 16de en Siebe Cremery 18de. Telkens slechts 1 scholier van MACW aan de start, dan past het dat zij echt beloond worden met de clubkampioenschapstitel. Bij de meisjes werd Zanne De Vriendt werd 7de, Dylan Vandenplassche 11de. In dezelfde wedstrijden werden Christine De Rycke en Laurens Outtier clubkampioen bij de masters 50+. Christine werd vierde, Laurens haalde zelfs het podium als derde. Johan Becue werd 9de, Kurt Hintjes 16de.

Bij de jongere masters was de titel en ook de wedstrijdoverwinning ruim voor Karel Kerckaert. Rory Quartier werd 10de, Jan Decat 14de en Sebastien Degrieck 15de. Zjof De Vriendt werd hiertussen derde bij de juniors. Nancy Van Eenoo werd derde bij de masters M35-50, Rebecca Vanblaere werd vijfde. Pauline Talpaert werd als zesde bij de seniors clubkampioene. Op de korte cross werd Saartje Lansen derde en Marijke Decaesteker vijfde. Bij de heren werd provinciaal kampioen Reinbert van Acker opnieuw winnaar. Simon Vandenbon werd clubkampioen op de lange cross en haalde als derde zelfs het podium.