Provinciaal Kampioenschap Veldlopen

In Ieper haalde MACW drie provinciale titels cross met een goede 50 deelnemers. De overwinningen waren voor Reinbert van Acker, Karel Kerckaert en Yander Ingouf. Er waren nog jeugdpodia voor Myrthe De Meyere en Matteo Cicou.

Een zeer mooie overwinning voor Reinbert van Acker op de korte cross. Hij haalde het met een tiental seconden op Ebbe Vanneste/OB, die afgelopen week nog de provinciale titel op de 1500m haalde. Simon Vandenbon werd achtste op de lange cross. Bij de masters werd Karel Kerckaert kampioen bij de M35. Hij werd tweede master in totaal. Bij de W45 werd Nancy van Eenoo tweede, net als Christine De Rycke bij de W60. Kurt Hintjes werd 6de M50er, Laurens Outtier derde M55er, net als Johan Becue bij de M60

Sean Leicher viel juist naast het podium bij de junioren mannen als vierde. Zanne De Vriendt en Dylan Vandenplassche werden 10de en 14de bij de scholieren. Robbe Coopman werd mooi vijfde bij de tweedejaarscadetten. Eerstejaars Rune Vandenplassche en Kobe Debeir werden 22ste en 24ste. Aiko Desaever werd 9de. Bij de tweedejaars werd Lily De Groote 7de, Hanne Beauprez 10de, Marith Neyrinck 13de en Eline De Maet 17de.

Yander Ingouf mocht zegevieren als tweedejaarsminiem. HIj klopte zijn eeuwige concurrent Eden Vanhee/FLAC met een drietal seconden. Devin Depoorter werd 13de, Nand De Bruyne 20ste. Marieke De Groote werd 15de, Louise Maes 21ste. Een jaartje jonger werd Maite Uleyn, mooi 9de. Kobe Decanq werd 14de.

Myrthe De Meyere werd derde bij de tweedejaars pupillen. Lars Debruyne werd 24ste, Francis Benoot 30ste. Eerstejaars Matteo Cicou moest enkel het hoofd buigen voor Korneel Deschodt/AZW en haalde een tweede plaats. Ook Ruben Ghyselbrecht liep nog in de top 10 met een zevende plaats. Juul Nieuwling werd 13de, Kitano Michiels 15de, Luka Verstraete 23ste en Warre Brendonck 24ste. Bij de meisjes werd Bo Demeulenaere 15de en Marie Vanhoutte 22ste.

Twee kangoeroes kwamen er aan de start met Mylan Beyens en Manou Debruyne. Bij de benjamins waren er een hele hoop: Leon Claeys, Hannah Ghyselbrecht, Olivia Joye, Michelle Noyelle, Alizée Vanhoutte, Maëlle Debruyne, Miel D’Hert, Arthur Vandamme, Loïc Saubain, Ayden Beyens, Yune Ingouf, Rosan Deseure en Loran Bryon.