1ste Houtlandse Eindejaarscross

Op het parcours van het provinciaal kampioenschap twee jaar geleden in Eernegem organiseerde Houtland AC zaterdag voor de eerste maal een eindejaarscross. Er waren meer dan 30 MACWers aan de start met twee overwinningen voor Matteo Cicou en Yander Ingouf. Medailles waren er voor Maite Uleyn, Karel Kerckaert, Reinbert Van Acker en Zjof De Vriendt

Mat,teo Cicou won de wedstrijd bij de eerstejaars pupillen jongens, Francis Benoot werd 14de tweedejaars. Een mooie achtste plaats was er voor eerstejaarsminiem Kobe Decancq, terwijl bij de tweedejaars Yander Ingouf ruim naar de overwnning liep. Devin Depoorter werd vijfde, Aaron Jonckheere achtste en Hades Detiege 12de.

Op de korte cross haalde Reinbert van Acker de derde plaats, Simon Vandenbon werd zesde op de lange cross. Ma ster Karel Kerckaert haalde de tweede plaats na Belgisch kampioen Loic Lemaitre/DCLA. Zjof De Vriendt werd in dezelfde wedstrijd derde bij de juniors. Bij de oudere masters werd Laurens Outtier vijfde, Kurt Hintjes werd 19de. Robbe Coopman werd mooi 8ste bij de cadetten.

In de dameswedstrijd werd Nancy Van Eenoo 7de bij de masters, Pauline Talpaert werd 11de bij de seniores. Bij de oudere masters werd Christine De Rycke mooi vierde. Nette Claeys werd zesde bij de scholieren, Aiko Desaever 10de bij de cadetten.

Maite Uleyn zorgde met een derde plaats bij de eerstejaars miniemen voor de enige vrouwelijke medaille. Bij de pupillen werd Rosalie Debruyne 9de, Bo Demeulenaere 10de, Fie Broucke 12de, Marie Vanhoutte 14de en Esmée Pille 16de.

Een hele hoop kangoeroes en benjamins die de velden geel kleurden. Aan de start kwamen Ayden Beyens, Tiemen Gryson, Leon Claeys, Mylan Beyens, Yiben Ingouf, Rosan Deseure, Yune Ingouf, Michelle Noyelle en Olivia Joye.