Provinciaal Kampioenschap Aflossingen

Voor de eerste keer organiseerde MACW het Provinciaal kampioenschap aflossingen in NIeuwpoort. We behaalden drie titels, vijf clubrecords en een karrevracht aan zilver en bronzen medailles.

In de drie damescategoriën haalde MACW telkens zilver na Houtland AC. De scholieren meisjes met Saartje Lansen, Lieselot Spaey, Steffi Pylyser en Sterre Provost verbeterden het clubrecord scholieren en alle categoriën naar 49.50. Met deze tijd lijken ze zich geplaatst te hebben voor de Jeugd Memorial Van Damme. Nog even de officiële berichten afwachten. De senioresploeg met Maya Vanhee, Lisa Geudens, Fien Logier en Justine Bulcke liepen een mooie 51.10 en de cadetten meisjes met Aster Hellebaut, Floor Vanbleu, Marie Caillau en Jill Mortier liepen met 52.37 slechts een tiende boven het clubrecord.

Ook de 4x200m ploeg met Justine Bulcke, Lieselot Spaey, Fien Logier en Steffi Pylyser haalde zilver na Houtland in 1.47.23. De 4x400m hield aan een knappe solowedstrijd een sterk nieuw clubrecord over met 4.03.06. Hiervoor tekenden Saartje Lansen, Amber Dawyndt, Lisa Geudens en Sterre Provost. Er namen ook enkele cadettenploegen deel aan deze alle categoriën wedstrijden en konden de vacante clubrecords invullen. Vihara Panckoucke, Lily De Groote, Hanne Beauprez en Nette Claeys werden tweede op de 4×400 in 4.42.41. Ze werden ook vijfde op de 4×200 in 1.59.08. Daar werden Aster Hellebaut, Floor Vanbleu, Marie Caillau en Jill Mortier vierde in het nieuwe clubrecord van 1.53.99.

De herenploeg met Renzo Van de Vyvere, Arne Dawyndt, Senne Vannobel en Yoran Deschepper werd derde op de 4x100m in een seizoensbeste van 43.02. Het tweede team met Lars Dalle, Victor Hoedt, Kasper Theunynck en Floris Van Colen werden nog vierde in 44.85. De cadetten jongens met Douwe Vanden Berghe, Yoni Waeyaert, Sean Williams en Mingus Lybeer werden ondanks wat moeilijke wissels derde in 50.15. Op de 4x400m werden Yente Michiels, Victor Hoedt, Kasper Theunynck en Arne Dawyndt tweede in 3.32.02.

Een sterke seniorenploeg op de 4x800m met Reinbert van Acker, Simon Vandenbon, Wout Logier en Senne Vannobel hielden zich niet in en liepen met een solo-inspanning naar 8.01.69, de snelste tijd over alle provinciale kampioenschappen. Normaal gezien hadden we ook een scholierenploeg maar helaas kwam iemand niet opdagen. Gelukkig werd op het laatste moment nog cadet Douwe Vanden Berghe bereid gevonden in te vallen. Daardoor werden zij wel een alle categoriënploeg waar Floris Van Colen, Isaac Lybeer, Zjof De Vriendt en Douwe Vanden Berge nog tweede in 9.36.93. Op de 4x1500m werd de mastersploeg met Laurens Outtier, Jan Decat, Jan Janssen en Johan Becue tweede in 21.19.36. Hiermee verbeterden ze het clubrecord met een halve minuut.

Ook bij de miniemen hadden we ploegen aan de start. De miniemen jongens met Steyn Vansteenkiste, Kasper Famaey, Devin Depoorter en Kjartan Crawat wonnen de 4x80m in 43.85. Op de 3x600m werden zij zonder Devin tweede in 5.45.11. De meisjes met Louise Maes, Ditte Claeys en Marieke De Groote werden zesde in 6.05.16. Versterkt met Luna Lambersy werden ze zevende op de 4x80m in 47.07.