Belgisch en Vlaams kampioenschap meerkamp

In Herve vond dit weekend het Belgisch kampioenschap meerkamp plaats. Sverre Ramakers werd vijfde bij de junioren heren. Hij werd daarmee ook derde op het Vlaams kampioenschap. Op de medaille is het nog even wachten, aangezien er niemand met medailles naar Herve werd gestuurd.

Na een wisselvallige meerkamp haalde Sverre 5736 punten. Hij startte met een persoonlijk record van 11.61 op de 100m en sloot de eerste dag ook goed af met 52.38 op de 400m. Wat tegenslag op de horden waar hij gehinderd werd door de atleet in de baan naast hem, maar de tienkamp werd goed afgesloten met een persoonlijk record van 3m20, een goede 45m44 in het speerwerpen en een overwinning in de bloedhete 1500m.

Floor Vanbleu werd 21ste op de zeskamp cadetten meisjes met 2461 punten. Ze blonk uit in het speerwerpen met 27m48. Ook goed om te zien was dat de verschillende vakantie-atleten die we de afgelopen zomer mee konden begeleiden het ook allemaal goed deden.