Beker van Vlaanderen

In Tielt is MACW zondagmiddag kampioen geworden in 2de Landelijke A op de nieuwe interclub waar de mannen en vrouwen samen ten strijde trekken. We schuiven zo onmiddellijk door naar 1ste Landelijke volgend jaar. Er werd zeer goed gepresteerd, want uiteindelijk wonnen we met 44 punten voorsprong op Hermes Oostende. Overwinningen waren er voor Maya Vanhee, Simon Vandenbon, Lisa Geudens, Elien Anckaert, Yoran Deschepper, Lore Demeester, Lieselot Spaey en de 2 4x100m ploegen. Clubrecords voor de mixed 4×4, de vrouwen 4×1, Maya Vanhee en Karel Kerckaert.

Eline Demeester mocht een halfuur voor de rest van het programma al opdraven voor het speerwerpen. Zij werd zesde met 25m44. Op de 400m horden scoorden we sterk met Sverre Ramakers die derde werd in 61.23 en Maya Vanhee die haar clubrecord bij de juniors verbeterde naar 66.26 en ook de wedstrijd won. De grote puntenpakker van Hermes Oostende, Giebe Algoet won op hetzelfde moment zowel het verspringen als het hoogspringen. De schade werd echter beperkt door twee tweede plaatsen. Renzo Van de Vyvere sprong 6m63 ver, een persoonlijk record en eerstejaarsscholier Rowan Mommerency sprong ook een pr van 1m90 hoog. Op de 100m verbeterde Steffi Pylyser zich ook nog 12.83, goed voor weer een tweede plaats. Victor Hoedt viel in op de 100m na de blessures van Arne Dawyndt en Mathis Vandenbussche deze week en werd mooi zesde in 11.61.

Femke Beyens scoorde zeer sterk in het kogelstoten. Zij werd hier vierde met een persoonlijk record van 9m22, Pieter Spaey werd zesde in het discuswerpen met ook een pr van 31m18. In het kogelstoten later werd hij zevende met 10m22. Op de 1500m werd Amber Dawyndt mooi vierde in 4.52.60, terwijl Simon Vandenbon vlot de tactische mannenwedstrijd kon winnen. Op de 400m verving Lisa Geudens de geblesseerde Sterre Provost en ze deed dat met brio en liep naar de overwinning in een nieuw persoonlijk record van 60.45. Ook Wouter Anckaert viel op het laatste moment in en werd vijfde bij de mannen in ook al een persoonlijk record van 52.20. Tijdens de middagpauze mocht Sverre Ramakers het publiek entertainen met het speerwerpen. Hij werd hier vierde in een nieuw persoonlijk record van 44m01.

Op de 800m werden het twee goede zesde plaatsen. Saartje Lansen liep 2.25.09 en Senne Vannobel 1.57.17, nadat hij zelf de wedstrijd maakte. Daarna kwam een blokje waar het grote verschil gemaakt werd. Liefst vier overwinningen op een kwartier tijd. Elien Anckaert en Yoran Deschepper wonnen de 200m in 26.09 en 21.76, terwijl Lieselot Spaey het hoogspringen won met 1m55 en Lore Demeester het verspringen met een persoonlijk record van 5m15. ZIj sprong 5x verder dan haar vorig persoonlijk record.

Voor de aflossingen waren er nog drie afstandsnummers en het discuswerpen bij de vrouwen. Marie-Julie Van der Bauwhede zorgde daar voor de zekerheid met een tweede plaats met 29m95. Op de 3000m haalde Thalissa Vanderwee nog twee extra punten binnen met 12.35.54, bij de mannen liep Reinbert van Acker een verstandige wedstrijd en werd zesde in een persoonlijk record van 8.55.64. Karel Kerckaert maakte zijn pistedebuut voor MACW en werd vijfde in een M35 clubrecord van 15.58.76.

De vrouwenploeg op de 4x100m is ook onze scholierenploeg met Saartje Lansen, Steffi Pylyser, Elien Anckaert en Sterre Provost. Ze wonnen de wedstrijd ruim in 49.78, een nieuw clubrecord scholieren en alle categoriën. Ook de heren wonnen en bleven met 43.14 niet zo gek veel boven het clubrecord van 42.80. De ploeg bestond uit Renzo van de Vyvere, Victor Hoedt, Yoran Deschepper en Sverre Ramakers. Het was de bedoeling om een verse 4x400m mix ploeg op te stellen, maar door de vele wissels de laatste week had de hele ploeg al diep in het krachtenarsenaal gezeten. Toch werd er nog een zeer knappe derde plaats gehaald door Senne Vannobel, Lisa Geudens, Wouter Anckaert en Maya Vanhee. Het clubrecord werd ook ingesteld op 3.50.03.