Provinciaal kampioenschap dag 2

Minder animo van MACW op de tweede dag van het pk in Tielt. Twee titels, 1 zilveren en 3 bronzen medailles werden aan het totaal toegevoegd. Dit lag niet aan de aanwezigen want die presteerden zeker naar behoren.

De twee titels werden in het hoogspringen behaald. Sverre Ramakers haalde zijn derde titel bij de juniors, Rowan Mommerency won bij de scholieren met een nieuw persoonlijk record van 1m88. Het clubrecord van 1m91 staat op losse schroeven. Floor Vanbleu griste in de laatste poging van het hinkstapspringen nog de bronzen medaille mee met 8m94. Ook Noah De Visch kon zich in de laatste poging nog naar de bronzen positie in het kogelstoten heisen met een knappe worp van 11m83. Floris van Colen werd vijfde. In het discuswerpen werden ze vierde en vijfde. Ook Sverre Ramakers werd vijfde bij de junioren. In het speerwerpen bij de scholieren werd Fien Logier tweede met 30m24, Lore Demeester werd derde met 26m62. Jore Ramakers en Lieselot Spaey werden vierde en vijfde. Bij de cadetten werd Floor Vanbleu vijfde met een persoonlijk record van 26m62, Elodie van Mossevelde werd 8ste.

Geen medailles op de loopnummers, maar wel een pak vierde plaatsen. Zo werd Simon Vandenbon vierde op de 800m. Na een eenzame wedstrijd dook hij met 1.59.07 toch goed onder de twee minuten. Op de 200m werd Senne Vannobel vierde met 23.36, net als Yoni Waeyaert met 26.42. Op de 100m werd hij vijfde, hij liep 12.66 in de reeksen. Arthur van Mossevelde werd zevende op de 800m bij de scholieren en verbeterde zich naar 2.12.41. Marie Cailliau deed het heel goed op de horden bij de cadetten. Op de 300m werd ze vijfde in een persoonlijk record van 50.97, al onmiddellijk rapper dan de beoogde limiet voor het Belgisch kampioenschap. Ook op de 80m horden haalde ze nog de 11de plaats. Lore Demeester werd vierde op de 100m horden scholieren in 16.25.