Provinciaal kampioenschap dag 1

Een degelijke oogst op de eerste dag van het provinciaal kampioenschap in Tielt. Er werden zes titels, zeven zilveren en zes bronzen medailles gehaald. De titels waren voor Senne Vannobel die een clean sweep leidde, twee maal Sverre Ramakers, Dylan Vandenplassche, Lore Demeester en Marie-Julie Van der Bauwhede

Marie-Julie Van der Bauwhede mocht de middag openen met het discuswerpen. Bij de juniores dames haalde zij de titel met 32m01. Scholiere Fien Logier werd tweede met 30m91, vlak voor Jore Ramakers op drie met 25m13. Floor Vanbleu werd vierde bij de cadetten met 22m13. In het kogelstoten werd ze vijfde met 8m70. Lieselot Spaey werd tweede scholiere, voor Fien Logier op 3, Jore Ramakers op 4 en Lore Demeester op 5. In het speerwerpen bij de juniors werd Sverre Ramakers eerste met 43m27, Pieter Spaey werd derde met 39m76. BIj de seniors kwam Johnny Vercruyce tot 34m68.

Sverre Ramakers won ook de 110m horden bij de juniores, ook Dylan Vandenplassche kon de korte horden bij de cadetten winnend afsluiten. Op de 100m werd Elien Anckaert derde bij de scholieren in 13.08, Steffi Pylyser vierde in 13.16. In de reeksen liep ze 13.09. Hanne Beauprez liep bij de cadetten 14.97. Op de winderige 200m werd Elien Anckaert tweede, Steffi Pylyser derde en Lieselot Spaey zevende. Op de 400m haalden we de clean sweep binnen bij de juniores heren. Senne Vannobel won in 50.90, voor Mathis Vandenbussche in 52.44 en Pieter Spaey in een persoonlijk record van 52.86. Senior Arne Dawyndt werd in de sterkste wedstrijd van de dag mooi zesde.

Op de 800m haalde scholier Saartje Lansen zilver, cadette Lily De Groote werd 11de. Ook Simon Vandenbon haalde zilver op de 1500m bij de seniors heren. Even leek het podium maar in de laatste rechte lijn ging Simon nog van 4 naar 2. Reinbert van Acker werd achtste.

Lore Demeester won het hoogspringen bij de scholieren meisjes. Ze haalde hierbij ook een nieuw persoonlijk record van 1m52. Cadettes Lily De Groote en Hanne Beauprez sprongen 1m30 en 1m25. Renzo Van de Vyvere begon het verspringen met twee zeer verre nulsprongen, na een zekerheidsprong kon hij in de vierde ronde naar een mooie 6m43 springen, uiteindelijk goed voor zilver.