Veldloop Poperinge

70 MACWers zorgden voor heel wat geel-groen op het sportpark in Poperinge. Er waren drie overwinningen voor Reinbert van Acker, Sean Leicher en Yander Ingouf. Thalissa Vanderwee werd derde.

Die overwinning kwam er voor Reinbert van Acker op de korte cross, die hij vlot kon domineren. Op de lange cross voor de dames werd Thalissa Vanderwee derde bij doe juniors, Nancy Van Eenoo zevende bij de masters. Bij de jonge masters heren werd Karel Kerckaert vierde, Karel Moerman 7de, Wes Mestdagh 11de, Steven Broucke 17de, Jan Decat 23ste en Kurt Hintjes 25ste.

De oudere masters liepen samen met de scholieren jongens, waar Sean Leicher het volledige veld op meer dan een minuut zette. Laurens Outtier werd 4de vijftigplusser, Christian Werion 7de en Johan Becue 13de. Bij de cadetten jongens werd Merlijn Karmazin 26ste, de meisjes Hanne Beauprez en Lily De Groote werden 9de en 10de.

Ook Yander Ingouf kon vlot zijn wedstrijd winnen. Devin Depoorter werd hier 7de, Steyn Vansteenkiste 8ste, Aaron Jonckheere 14de en Nand De Bruyne 16de. Een jaartje ouder werd Lucca Regheere 8ste, Kasper Famaey 11de, Kjartan Crawat 12de en Rune Vandenplassche 17de. AIko Desaever haalde een mooie vierde plaats, met ook nog Julie Quartier op 8. Eerstejaars Marieke De Groote werd 10de, Yalenka Wouters 13de, Louise Maes 14de en Myrthe Rutten 17de.

Veel eerstejaarspupillen meisjes met Josephine Bonny op 7, Marie-Laure Lams op 8 en Myrthe De Meyere op 9. Vita Louwyck werd 11de en Fie Broucke 12de. Lize Syryn werd vijfde tweedejaar, met Maite Van Neste op 11. De jongens waren met minder met Beau Dierinck en Kobe Decancq op 11 en Wout Beauprez op 18.

Ook onze kangoeroes en benjamins waren weer ruim aanwezig met voor de benjamin jongens Leon Syryn, Xibo Devaere, Miel D’Hert, Joaquim Jonckheere-Antuses, Ayden Beyens, Rune Jonckheere, Matti Degrauwe, Juul Broucke, Juul Nieuwling, Matteo Cicou, Briek Decroubele en Joran Rutten. Bij de kangoeroes hadden we Lias Vanneuville, Nina Van Neste, Mylan Beyens en Mathis Deconinck. De benjamins meisjes waren met 7: Yune Ingouf, Lisa Regheere, Rosan Deseure, Julie Dierinck, Marie Vanhoutte, Marie Saubain en Jasmijn Quartier.