Provinciaal Kampioenschap Veldlopen

In Roeselare werd Sean Leicher provinciaal kampioen bij de tweedejaarsscholieren. Ook Yander Ingouf, Reinbert van Acker en Thalissa Vanderwee haalden medailles. Bij de M60 werden Christian Werion en Johan Becue tweede en derde.

Sean Leicher maakt indruk in zijn eerste veldloopseizoen. Na twee overwinningen in Oost-Vlaanderen werd hij op het PK in Roeselare tweede in de scholierenwedstrijd. Hij won wel de titel bij de tweedejaarsscholieren. In die scholierenwedstrijd liepenn ook de oudste masters mee. Laurens Outtier werd daar 8ste, hij werd vierde bij de M50. Christian Werion en Johan Becue werden tweede en derde bij de M60 als 10de en 18de. Bij de cadetten jongens werd Merlijn Karmazin 36ste, bij de meisjes werd Nette Claeys 10 de en Hanne Beauprez 20ste.

De korte cross werd ruim gewonnen door Michiel Vanhuysse/AZW. In de achtervolgende groep was Reinbert Van Acker de sterkste en werd dus tweede, Simon Vandenbon werd vijfde. In de lange cross voor de dames kwam Thalissa Vanderwee als derde juniore over de streep en haalde dus brons. Nancy Van Eenoo werd 12de bij de masters. Bij de jongste masters werd Karel Kerckaert 6de, Karel Moerman 8ste, een heroptredende Steven Broucke 30ste en Kurt Hintjes 34ste.

Eerstejaarsminiem Yander Ingouf haalde zilver na een spannende strijd met Eden Vanhee/FLAC. Devin Depoorter werd 11de, Steyn Vansteenkiste 19de en Nand De Bruyne 25ste. BIj de tweedejaars werd Luca Regheere 12de en Kasper Famaey 29ste. Ditte Claeys haalde een mooie vijfde plaats, met ook nog Aiko Desaever op 12. Yalenka Wouter werd 17de eerstejaars. Bij de pupillen werd Kobe Decancq 12de, Vita Louwyck 13de en FIe Broucke 19de.

Heel wat kangoeroes en benjamins aan de start, zeker van MACW. Bij de kangoeroes zagen we Mylan Beyens, Leon Claeys, Olivia Joye, Lou Mestdaghe en Michelle Noyelle. Er waren ook vier benjamins meisjes met Bo Demeulenaere, Yune Ingouf, Lili Mestdagh en Marie Vanhoutte. Heel veel jongens met Ayden Beyens, Juul Broucke, Matteo Cicou, Miel D’Hert, Xibo Devaere, Kitano Michiels, Victor Verschelde en Luka Verstraete.

Met 44 deelnames gaat het de goede richting uit voor ons veldlopersaantal. Op naar de 50 in de veldlopen in Poperinge op 29 januari en Ieper op 5 februari. Alle info en inschrijven kunt u doen via www.atletiek.nu