Veldloop Brugge en Deinze

Aan de Sint-Pietersplas werd een nieuw, modderig parcours gevonden zondagmiddag voor de veldloop van Brugge. Yander Ingouf won de miniemenwedstrijd en mocht als 1ste op het podium bij de eerstejaars. Devin Depoorter werd 12de, Robin Meersseman 16de en Nand De Bruyne 18de. In dezelfde wedstrijd nam tweedejaars Lucca Regheere de kopstart, hij moest hij een beetje bekopen maar werd toch zeer knap vier. Rune Vandenplassche werd 21ste. Pupil Wout Beauprez werd 18de. Bij de miniemen meisjes tweedejaars werd AIko Desaever knap zesde. Een jaartje jonger werd Marieke De Groote 9de en Louise Maes 17de. Pupil Vita Louwyck werd 15de.

Ook de kangoeroes en benjamins mochten het veld in. Vier benjamins meisjes waren er met Marie Keyngnaert, Yune Ingouf, Marie Vanhoutte en Lea Leicher, bij de jongens Victor Verschelde, Ayden Beyens en Matteo Cicou. De kangoeroes waren vertegenwoordigd met Mathis Deconinck, Owen Vandenheede en Mylan Beyens.

De scholieren jongens kwamen mooi op de voorgrond. Sean Leicher haalde weer een tweede plaats, terwijl Arthur van Mossevelde vijfde werd. Bij de masters mannen werd Laurens Outtier 14de en Kurt Hintjes 23ste. Cadet Dylan Vandenplassche werd 37ste. Bij de cadetten meisjes werd Hanne Beauprez 9de en Lily De Groote 20ste.

In Deinze zocht Wout Logier wat extra tegenstand op. Hij werd tweede op korte afstand van Daan Bostyn/RIEM.