Belgisch Kampioenschap Cadet/Scholieren en Aflossingen Juniors

In Lebbeke is Sterre Provost Belgisch kampioene geworden op de 400m cadetten. Bronzen medailles waren er ook voor Lore Demeester in het hinkstapspringen en de 4×100 juniors heren ploeg, die ook het clubrecord verbeterden.

Sterre Provost ging als tijdsnelste de finale van de 400m cadetten in. Bij het inkomen van de laatste rechte lijn zat Annah Mortant/CABW nog aan haar schouder, maar Sterre hield vol en won in 56.67, vlak boven haar persoonlijk record. Omdat de piste in Lebbeke maar 6 banen rondom heeft (8 banen is nochtans verplicht voor dit bk) was er de eerste dag toch wat reuring om in de finales te raken op de 400m en lange horden. Saartje Lansen slaagde er in en werd vierde in de finale van de 400m scholieren in 58.63. Mathis Vandenbussche won wel zijn reeks, maar ging met de 8ste tijd van 51.72 niet naar de finale. Isaac Lybeer werd zevende op de 300m horden, maar hij verbeterde wel zijn persoonlijk record naar 43.74. Lore Demeester werd 9de op de 400m horden in 69.61, Steffi Pylyser deed dat op de 200m in 26.57. Op de 100m liep ze 13.20.

Lore Demeester werd derde in een spannende hinkstapwedstrijd bij de scholieren meisjes. Na drie pogingen ging Lore aan de leiding met 10m96. In de vierde poging gingen twee atletes over de 11m, in de vijfde poging verzekerde Lore zich van de derde plaats met een persoonlijk record van 11m04. In het kogelstoten bij de cadetten jongens werd Floris van Colen vierde. Met een persoonlijk record van 13m13 zette hij het podium onder druk, maar raakte er juist niet op. Noah De Visch werd vijfde met 12m26. Floris werd ook nog achtste in het hinkstapspringen. Rowan Mommerency werd zevende in het hoogspringen met 1m76, dezelfde hoogte als de derde maar met meer foutsprongen. In het verspringen werd hij 11de. In het discuswerpen werd Marie-Julie Van der Bauwhede 8ste met 32m33, Fien Logier werd 11de, Noah De Visch 12de.

De aflossingsploeg 4x100m bij de juniores jongens haalde de bronzen medaille met een nieuw clubrecord. Renzo Van de Vyvere, Senne Vannobel, Victor Hoedt en Pieter Spaey liepen naar 44.54. Zilver zat er ook zeker, maar met een moeilijke laatste aflossing werd brons toch nog veilig gesteld. Pieter Spaey, Wouter Anckaert, Wout Logier en Senne Vannobel werden ook nog vierde op de 4x400m.