Vlaamse Kampioenschappen Cadetten en Scholieren

Zeven medailles voor MACW afgelopen maandag in Sint-Niklaas op het Vlaams kampioenschap Cadetten en Scholieren. Sterre Provost haalde een titel en brons. Mathis Vandenbussche en Saartje Lansen verbeterden een clubrecord bij hun medaille. De andere medailles waren voor Jore Ramakers, Floris van Colen en Lore Demeester.

Mathis Vandenbussche was de posterboy op de site van de Vlaamse Atletiekliga en dat mag zeker terecht genoemd worden. Hij domineerde de 400m bij de scholieren jongens, won en verbeterde het clubrecord naar 50.89. In een mooie wedstrijd bij de dames verbeterde Saartje Lansen haar clubrecord scholieren naar 57.81 en werd daarmee derde. Sterre Provost won ruim de 400m bij de cadetten in 57.58. Zij combineerde dat met de 100m waar ze derde werd met 12.41. Bij de scholieren meisjes liep Steffi Pylyser 13.41, op de 200m werd ze 10de met 27.07. Jore Ramakers liep 13.69 op de 80m horden en Isaac Lybeer verbeterde zijn persoonlijk record op de 300m horden naar 44.25, goed voor een 7de plaats.

Twee maal een zeer nipte vierde plaats voor cadet Rowan Mommerency. In de vroege ochtend sprong hij met 5m71 1cm minder dan de derde. In het hoogspringen had hij dezelfde 1m76 als de tweede en de derde maar een foutsprong op 1m73 deed hem naast het podium belanden. In het verspringen dat midden zijn 300m horden viel kwam Isaac Lybeer nog tot 4m79. Floris van Colen koos voor het hinkstapspringen en verbeterde zijn persoonlijk record in drie stappen naar 11m10. Dat was goed voor een derde plaats. Lore Demeester haalde zilver bij de scholieren meisjes met een seizoensbeste van 10m71. Floor Vanbleu debuteerde bij de cadetten met 8m98. Sverre Ramakers werd vijfde in het verspringen scholieren jongens met een persoonlijk record van 6m25.

Sverre werd ook vijfde in het speerwerpen met 42m45, de vijfde poging leek iets verder maar werd niet correct opgemeten. Dat ging geen verandering gebracht hebben in de stand. In het kogelstoten was Jore Ramakers succesvol. Met 10m86 pakte ze zilver bij de cadetten meisjes. Bij de scholieren kwam Fien Logier tot 10m64. De cadetten jongens werden vijfde en zesde. Noah De Visch deed dat met een persoonlijk record (en de beoogde limiet voor het BK) met 12m44, Floris kam tot 12m22. Met de discus raakten de MACWers niet zo vlot overweg maandag. Noch Noah noch Fien konden zich plaats voor de finale. Floor Vanbleu deed dat ook niet, maar zij wierp wel een persoonlijk record van 23m06.