Interclub Heren

Een historische overwinning voor de MACW heren te Nieuwpoort. Voor de eerste maal konden we de 2de landelijke afdeling van de interclub winnen. Ook voor de laatste maal, want vanaf volgend jaar vloeien de dames- en herenploegen samen. Hopelijk leidt dit niet tot een verschraling van het aanbod. De interclub moet de sterkte van de club in de breedte kunnen tonen, en dat deden de atleten zeer goed met alle prestaties binnen de eerste helft van de resultaten. Achteraf bleek (door problemen met de tijdsopname was de tussenstand niet duidelijk) dat we al zeker waren voor de aflossingen, die we alle twee wonnen in nieuwe clubrecords.

Yoran Deschepper begon de middag met een vijfde plaats op de 400m horden. Hij kwam niet uit en was dan ook niet tevreden met 60.37. Ondertussen waren al heel wat kampnummers gestart. Kapitein Gertjan Dieryck werd derde in het hinkstapspringen met 12m96, Stefan De Coene werd vierde in het kogelstoten met 10m94, net als Victor Hoedt in het hoogspringen met 1m85. Thijs Vael werd vijfde in het speerwerpen met 40m59.

Winderige omstandigheden voor de loopnummers. Senne Vannobel werd tweede op de 400m in 50.69, waarna Rendel Vermeulen de 100m won in 10.80. Op de 800m werd er tactisch gelopen, waardoor er heel wat geduwd werd. Simon Blanckaert kwam er uiteindelijk uit als vierde in 2.00.27. In de verdere loopnummers namen we zelf initiatief met een mooie derde plaats voor Simon Vandenbon op de 1500m in 4:03.50 en een vierde voor Wout Logier op de 3000m als gevolg. Wout verbeterde zijn persoonlijk record naar 8.51.71.

De kampnummers zorgden nog voor twee vierde plaatsen. Pieter Spaey maakte zijn debuut met de 2kg discus en kwam daar tot 30m10. Renzo Van de Vyvere sprong 6m17 ver. Op de 5000m verbeterde Reinbert van Acker zijn persoonlijk record naar 15:55.50, goed voor een zesde plaats. Op de 200m was er een indrukwekkende overwinning voor Rendel Vermeulen tegen de wind in naar 21.93.

De wissels op de 4x100m werden door de wind serieus beperkt in afstand maar toch konden Sverre Ramakers, Victor Hoedt, een sterke Yoran Deschepper en Rendel Vermeulen naar de overwinning in een nieuw clubrecord van 42.97. Ook op de 4x400m konden we de competitie afsluiten met een clubrecord en overwinning. Mathis Vandenbussche, Arne Dawyndt, Wouter Anckaert en Senne Vannobel liepen naar 3:26.49.