Interclub Vrouwen

In Bornem streden de MACWdames voor punten in de interclub 2de Landelijke. Na mooie prestaties werden ze uiteindelijk vierde. Clubrecords waren er voor Saartje Lansen, Sterre Provost en de aflossingsploeg.

De middag begon met wat electronicaproblemen voor de hordenloopsters maar uiteindelijk verbeterde Maya Vanhee zich naar 16.93 op de 100m horden. Eline Demeester werd zevende in het speerwerpen met 24m43. Ze nam ook het kogelstoten voor haar rekening, door de blessure van Femke Beyens. Met één worp werd ze zesde met 6m97. Klara Versteele, die niet meer specifiek op het hoogspringen traint, viel toch goed in en werd gedeeld vijfde met 1m45.

De 400m was zeer spannend om te volgen. Zo spannend dat voor de tweede plaats Saartje Lansen en Manon De Marez/AVR niet te splitsen waren en dus die tweede plaats moesten delen. Met 58.27 verbeterde Saartje wel het clubrecord bij de scholieren meisjes. Sterre Provost zorgde voor de eerste overwinning. Ze won de 100m in 12.53. Later won ze ook de 200m in een nieuw clubrecord van 25.19, zowel bij de cadetten als bij alle categorieën. Fien Logier werd aangesteld om de 800m te lopen en deed dat zeer goed. Zij werd 8ste in 2:32,34.

In het tweede blokje kampnummers haalde Lore Demeester een mooie derde plaats in het verspringen. Ze haalde een persoonlijk record met 5m00. Ook Jore Ramakers verbeterde zich met de discus naar 27m43, goed voor een zesde plaats. Thalissa Vanderwee maakte haar debuut op de 3000m in 12:13.37.

De aflossingsploeg zorgde voor de derde overwinning en clubrecord. Fien Logier, Saartje Lansen, Maya Vanhee en Sterre Provost liepen de 4x100m in 50.09.