Provinciaal kampioenschap dag 2

Sterke prestaties op de tweede dag van het PK. Maar liefst 11 titels werden behaald door MACW. Dubbele titels waren er voor Sterre Provost, Saartje Lansen en Sverre Ramakers. Er waren ook titels voor Marie-Julie Van der Bauwhede, Gertjan Dieryck, Maya Vanhee, Mathis Vandenbussche en Senne Vannobel. Senne verbeterde het 25jaar oude clubrecord op de 400m naar 49.80. Er werden ook nog 7 zilveren medailles en 5 bronzen behaald.

Op de 100m verbeterde Sterre Provost het clubrecord bij de cadetten meisjes naar 12.52. Ze behaalde hiermee een ruime overwinning. Jennifer Hemelsoet kwam tot 13.99. In de reeksen verpulverde Saartje Lansen haar persoonlijk record naar 13.02. Later won ze de finale in een windgesteunde 12.78. De 200m werd slachtoffer van de technische problemen die dit kampioenschap teisterden, waardoor de windmeting niet altijd doorkwam naar de uitslagen. Sterre Provost won opnieuw bij de cadetten met een windgesteunde 25.44. Ook Saartje liep naar haar tweede titel in 25.71. Geen windmeting bij Fien Logier die tot 27.54 kwam, Lore Demeester verbeterde zich naar 27.82. Bij de juniores werd Morgane Ocquet vierde in 29.10.

Op de 400m verpulverde Arne Dawyndt zijn persoonlijk record op de 400m naar 50.19. Hij werd hiermee tweede bij de seniors. Er werd dan reikhalzend uitgekeken naar junior Senne Vannobel die ruim won. Helaas stopte de klok op 36 seconden dus was het even wachten tot de officiele uitslag en die gaf zijn eerste duik onder de 50 seconden aan. Met 49.80 verbeterde hij niet alleen het clubrecord juniores, maar ook het 25jarig senioresclubrecord van Frank Dawyndt. Pieter Spaey haalde hier nog de derde plaats in 53.39. Het was nog niet afgelopen want ook scholier Mathis Vandenbussche kon zijn kampioenschap winnen in 52.09. Cadet Isaac Lybeer maakte zijn debuut op de 300m horden. Hij haalde zilver in een goede 45.82.

Maya Vanhee haalde de titel binnen op de 800m juniores dames. In de gezamenlijke wedstrijd met de seniores startte ze zeer goed, moest de beste seniore laten lopen viel even terug maar spurtte in de rechte lijn toch nog naar de junioresoverwinning in 2.26.36. Simon Vandenbon liep een mooie wedstrijd in de 1500m, schoof mooi op in de kopgroep en haalde brons bij de senioren in 4:00.78. Reinbert van Acker liep lang als tweede op de 5000m, maar toen hij iets wegzakte naar de vierde plaats gaf hij op.

Gertjan Dieryck won het hinkstapspringen bij de senioren met een zeer knappe windgesteunde 13m52. De tweede poging van 13m35 was zelfs goed voor een persoonlijk record. In het verspringen kreeg hij wat last van de hamstring en werd hij derde met 6m12. Scholier Sverre Ramakers wat last van de wisselende wind, maar kon toch winnen meteen laatste sprong van 6m07. Bij de cadetten werd Isaac Lybeer zevende met een persoonlijk record van 4m86. Floris van Colen werd derde in de hinkstap met een windgesteunde 10m70. Zijn derde beste sprong van 10m65 was goed voor een persoonlijk record. Floor Vanbleu bereidde zich goed voor op de interclub van volgende week. Zij werd de zesde cadet met 1m43.

In het discuswerpen werd ze vierde met een persoonlijk record van 22m89. Ook Jore Ramakers verbeterde zich naar 26m19, goed voor brons. Bij de scholieren meisjes werd het 1 en 2 voor MACW met 31m31 voor Marie-Julie Van Der Bauwhede en 29m58 voor Fien Logier. Femke Beyens nam wat fysieke last mee van het speerwerpen gisteren en een 10km test deze week en werd vierde bij de seniors met 26m82 en maakte de juiste beslissing om niet meer te starten in het kogelstoten. Bij de scholieren werd Marie-Julie daar tweede met een persoonlijk record van 9m85, Lore Demeester werd vierde met 9m69. Jore Ramakers werd ook tweede bij de cadetten met 10m08. Drie persoonlijke records in het speerwerpen voor de jongens. Pieter Spaey werd tweede bij de juniors met 39m74, Floris van Colen tweede bij de cadetten met 37m10 en Sverre Ramakers won zijn tweede titel met 45m44.