BK Cadetten/Scholieren dag 2

Op de tweede dag van het Belgisch Kampioenschap Cadetten en Scholieren haalde Sterre Provost de titel in een nieuw provinciaal record. Rowan Mommerency haalde brons in het hoogspringen.

Een mooie overwinning voor Sterre Provost op de 400m van het Belgisch Kampioenschap. Zonder tegenstand liep zij naar 58.52, een verbetering van het provinciaal record bij de cadetten. Dit is natuurlijk ook een clubrecord cadetten en alle categoriën. Saartje Lansen verbeterde het clubrecord bij de scholieren. Zij moest niet veel onder doen met 59.36 waarmee ze als eerstejaars knap vijfde werd. Nog op de 400m werd Mathis Vandenbussche vierde bij de scholieren jongens. Hij verpulverde zijn persoonlijk record naar 51.87 als winnaar van de voorlaatste reeks. In de snelste reeks gingen twee atleten ruim onder zijn tijd, maar was het toch even afwachten naar de tijd van de derde, die uiteindelijk met 51.81 net iets rapper bleek.

Rowan Mommerency werd enkele weken geleden vierde in een sterk bezet Vlaams kampioenschap hoogspringen bij de cadetten jongens. Twee jongens die toen op het podium stonden konden er nu niet bij zijn, maar er kwamen wel enkele sterke Walen in de plaats. Een viertal hoogtes was het stuivertje wisselen met Simon Mairy/DAMP voor de derde plaats, maar uiteindelijk haalde Rowan de derde plaats binnen met een mooie tweede sprong over 1m76. Lieselot Spaey werd bij de meisjes vijfde in dat hoogspringen met een nieuw persoonlijk record van 1m61. Dat had ze ook al gedaan in het kogelstoten waar ze ook vijfde werd met een persoonlijk record van 11m62. Ook Floris van Colen werd vijfde in het kogelstoten met een persoonlijk record van 12m39.

In de reeksen van de 60m evenaarde Floris zijn persoonlijk record met 7.89, Levon Coopman liep 7.91. Vanuit de krappe baan 2 liep hij op de 200m 25.65. Fien Logier verbeterde zich in de reeksen van de 60m horden naar een mooie 9.53.