2021: Een jaar om nooit te vergeten (1)

Een historisch feit! Hiermee kunnen we het eerste deel van ons jaaroverzicht beginnen. MACW was in 2021 de sterkste club in West-Vlaanderen. Onze atleten hebben in het ingekorte seizoen een sterke wedstrijddrang getoond en sterk in de breedte gepresteerd.

Het provinciaal comité publiceerde het clubklassement voor het zomerseizoen 2021. Dit is een criterium dat top10 prestaties vanaf cadet in West-Vlaanderen beloond. De meeste jaren kan je MACW terug vinden tussen de 5de en 7de plaats. Niet in 2021 echter, het afgelopen jaar wonnen we dit klassement. Dit is te wijten aan de sterke prestaties van de atleten, dat er veel atleten deelnamen aan veel verschillende nummers onder andere op de eigen wedstrijden die we nog konden organiseren en toch ook wel het feit dat we toch over wat meerkampers bezitten die op heel veel proeven hoog scoorden. Ook was het opvallend dat we in sommige nummer met tot 7 atleten in de top 10 scoorden. Dat sterkste nummer was het speerwerpen bij de cadetten meisjes.

Bij de cadetten meisjes wonnen we zeer ruim met 288 punten ten opzichte van 174 punten voor Houtland AC. De meisjes scholieren werden zesde, hier werd gewonnen door Atletiek Zuid West. Houtland AC won bij de juniors/seniors dames, waar MACW vijfde werd met 96.5 punt. In totaal werd MACW tweede bij de dames met 446.5 punten, na de 545 van Houtland AC.

De cadetten jongens haalden een mooie derde plaats met toch vooral eerstejaars. Hermes Oostende won hier met 127 punten, wij verzamelden er 116. De scholieren jongens wonnen ruimen met 250.5 punten voor AV Roeselare. De juniors/seniors mannen werden derde met 133 punten. FLAC verzamelde hier de meeste punten.
Het hele mannenblok werd gewonnen door MACW met 499.5, met meer dan 100 punten voorsprong op FLAC. In het totaalklassement won MACW dan ook met een kleine voorsprong op Houtland AC.

Clubklassementen 2021.pdf (atletiek-westvlaanderen.be)