17de Westhoekcross

Ondanks de wijd verspreide omikronvariant trok de veldloop in Veurne heel wat deelnemers zodat de organisatoren tevreden mogen terugblikken op een namiddag sportgenot met 93 aangesloten MACWers. De lange crossen werden gewonnen door Michiel Vanhuysse/AZW en Axana Schaeverbeke/ACME. Wout Logier won zeer sterk de juniorescross.

Een spannende strijd voor de clubkampioenentitel bij de seniors heren. Simon Vandenbon werd zesde in de wedstrijd, vlak voor Reinbert van Acker op een zevende plaats met slechts twee seconden tussen. Sebastien Degrieck werd 15de. Wout Logier kon zeer ruim winnen bij de juniors en rekende ook vlot af met de jongste masters. Daar werd Robrecht Beyens clubkampioen op een 17de plaats, Jan Decat werd 21ste en Kurt Hintjes 25ste. Daartussen liep ook nog Thor Oyaert naar een vierde juniorsplaats. Bij de oudste masters was de titel voor Christian Werion die vijfde werd in een wedstrijd gewonnen door Didier Verstraete, die niet aangesloten is. Laurens Outtier werd 6de, Johan Becue 12de. De enigste MACWster aan de start bij de dames was Lise Vanelstlande die in haar eerste cross 16de en clubkampioene werd.

Bij de scholieren meisjes een goed terugzien met Thalissa Vanderwee en Margaux Descamps die 6de en 12de werden. De clubkampioene bij de cadetten meisjes werd Nette Claeys op een 9de plaats. Lotte Prinsier werd 12de en Larissa Ceenaeme 19de. Yoran Mylle werd 23ste bij de cadetten jongens, vlak voor Merlijn Karmazin als 24ste. Jondar Depetter werd 28ste, Dylan Vandenplassche 32ste.

Mingus Lybeer werd clubkampioen bij de oudste miniemen op een 9de plaats, Tristan Lambersy werd hier 15de. Een jaartje jonger werd Lucca Regheere 16de, Kasper Famaey 21ste, Kobe Debeir 24ste, Robin Ringoot 25ste en Rune Vandenplassche 26ste. Ditte Claeys werd vijfde bij de vrouwelijke tegenhangers, ook Hanne Beauprez werd vijfde bij de tweedjaars. Eline De Maet werd hier 8ste.

De grootste hoop werd weer gevormd door de tweedejaarspupillen waar Yander Ingouf de tweede plaats. Net afgelopen week werd Quinten Sarrazyn vierde. Matheo Debecker werd 10de, Oscar Mispelon 11de, Devin Depoorter 13de en Achiel Germonpre 20ste. Nathan Mylle haalde de 25ste plaats, Nand De Bruyne de 28ste en Lyen Rottiers de 29ste. Luna Lambersy werd zesde en clubkampioene bij de meisjes, vlak voor Leah Silis. Louise Maes werd 16de, Myrthe Rutten 18de en Féline Goemaere 19de. De jongste clubkampioene werd Hanne Keyngaert die ook een podiumplaats uit brand sleepte als derde. Laure De Maet werd 9de, Oona Deroover 12de. Vic van Eeckhout werd als 13de ook clubkampioen. Matthias Cuveele werd 18de.

Een zeer mooi aantal benjamins aan de start. Bij de jongens zagen we Ruben Ghyselbrecht, Matteo Cicou, Sverre Goemaere, Vince Braekman, Juul Broucke, Joran Rutten, Elias Pysson, Luka Verstraete, Jef Verraes, Juul Nieuwling en Bram Goens. Ook de meisjes gaven het beste van zichzelf met aan de finish Jasmijn Quartier, Marie Saubain, Feline De Leeuw, Bo Demeulenaere, Manon en Marie Cuveele, Célina L’Host, Olivia Van Eeckhout en Luna Vansteenkiste. Zonder Fie Broucke, Lotte Ringoot, Cezanne Germonpre, Marie-Laure Lams en Noa Hostens te vergeten.

De kangoeroes mogen lekker samen lopen. Misschien ook een ideetje voor de benjamins. Hier zagen we Ayden Beyens, Mats De Clercq, Leon Claeys, Loic Saubain, Mathis Deconinck, Matthias van Oost, Vincent Maxim, Jules Vandenbroucke, Arne Goens, Lowie Goethlas, Sten Lecointre, Wolf Vansteenkiste, Yune Ingouf, Hannah Ghyselbrecht, Janne Parmentie, Juliette Wils en Tess Vanhoucke.