Provinciaal Kampioenschap veldlopen

Houtland AC organiseerde het PK veldlopen op een gesmaakte nieuwe omloop in Eernegem. Er werden door MACW drie medailles gehaald.

Op de lange cross bij de mannen haalde Simon Vandenbon de 8ste plaats, Rory Quartier werd veertiende. Op de korte cross beleefde Simon Blanckaert weer de jeugdrivaliteit met Michiel Vanhuysse/AZW. Deze keer trok Michiel aan het langste eind en werd Simon zeer mooi tweede op zijn eerste seniorespk. In de juniors/masters wedstrijd jammer genoeg geen Wout Logier door recente ziekte. Liefst 6 van de 9 juniores raakten niet aan de start. Nieuwkomer Wes Mestach werd hier 12de, Kurt Hintjes 35ste.

De oudere masters liepen samen met de scholieren. In die gezamenlijke wedstrijd werd Christian Werion 15de. Hij klopte hierbij Gilbert Walraedt/AVR voor de titel bij de M60. Laurens Outtier werd 19de, Arthur van Mossevelde 25ste (8ste eerstejaarsscholier) en Johan Becue 36ste. Bij de cadetten jongens werd Yoran Mylle 29ste, bij de eerstejaars meisjes werd Noor Bekemans 7de en Nette Claeys 12de.

Bij de miniemen jongens werd Léon Verhaeghe 13de en Tristan Lambersy 17de. Eerstejaars Kasper Famaey werd 25ste. De tweedejaarspupillen waren het sterkst vertegenwoordigt met Yander Ingouf en Quinten Sarrazyn die lang streden voor het derde podiumplekje. Het was uiteindelijk Yander die derde werd en Quinten vierde. Steyn Vansteenkiste werd 12de, Matheo Debecker 17de, Robin Meersseman 20ste, Devin Depoorter 21ste, Oscar Mispelon 23ste, Achiel Germonpre 32ste, Nand De Bruyne 35ste én Nathan Mylle 41ste. De eerstejaars Wout Beauprez en Matthias Cuveele werden 18de en 34ste.

Hanne Beauprez werd mooi 7de tweedejaarsminiem. Eline De Maet werd hier 11de en Lily De Groote 14de. Een jaartje jonger werd ook Ditte Claeys 14de en Julie Quartier 21ste. Tweedejaarspupil Luna Lambersy werd mooi vijfde. Marieke De Groote werd hier 11de, Myrthe Rutten 21ste, Britt Cooleman 26ste, Féline Goemaere 27ste en Louise Maes 30ste. Laure De Maet en Oona Deroover werden 20st en 29ste bij de eerstejaars.

Bij de benjamins zagen we goede prestaties van Vince Braeckman, Juul Broucke, Matteo Cicou, Sverre Goemaere en Joran Rutten bij de jongens. Ook de meisjes deden het goed met Cezanne Germponpre, Bo Demeulenaere, Féline De Leeuw, Jasmijn Quartier en Manon en Marie Cuveele.

De kangoeroes mochten zelfs samen lopen met voor MACW Yune Ingouf, Mats De Clercq, Ayden Beyens, Leon Claeys en Loic Saubain.