CrossCup Roeselare

Stevige prestaties van Wout Logier en Simon Blanckaert op de CrossCup in Roeselare. We kwamen eindelijk over de 40 inschrijvingen met MACW, maar door de helse weersomstandigheden en ziekte kon niet iedereen meedoen. We zitten toch terug in stijgende lijn. Hopelijk na nieuwjaar nog meer volk in het veld. Ik zie trouwens in de foto’s van Michel De Coene op foto.macw.be dat er enkele atleetjes die in de uitslag als “Did not start” staan toch deelnamen. Hopelijk wordt dat nog rechtgezet.

Wout Logier mocht de namiddag afsluiten met een knappe 11de plaats bij de junioren. Aangezien dit de selectiewedstrijd voor het EK mochten ook de eerstejaarssenioren bij hen aantreden en als je die weglaat werd hij vijfde junior en dat als eerstejaars. Er vertrok al vlug een kopgroep van 8 die een mooie voorsprong bijeenliep. Daarachter liep Wout duidelijk als één van de besten door de modder en werd uiteindelijk zeer knap 11de. Op de korte cross startte Simon Blanckaert heel goed en liep hij vlot mee met de knap. Na 1700m kwam hij mooie als 12de over de lijn. De lange crossers mochten meer dan 10km door de modder ploeteren. HIer werd Reinbert van Acker 42ste, Simon Vandenbon 55ste en Rory Quartier 63ste. Bij de scholieren jongens werd Arthur van Mossevelde 49ste, Yoran Mylle werd 53ste cadet. Bij de meisjes werd Noor Bekemans en Nette Claeys 31ste en 38ste. Kurt Hintjes haalde de finish niet bij de masters.

Yander Ingouf haalde de vierde plaats in een sterke wedstrijd bij de oudste pupillen. Ook Steyn Vansteenkiste haalde hier de top10 met een 9de plaats. Achiel Germonpré werd 16de, Matheo Debecker 18de en Devin Depoorter 19de. Bij de meisjes werd Luna Lambersy 12de, Britt Cooleman 19de en Féline Goemaere 22ste. De miniemen Ditte Claeys en Julie Quartier werden 13de en 18de. Lily De Groote werd 21ste. Ook Lucca Regheere werd in zijn wedstrijd 21ste, mooi in het midden. Tristan Lambersy haalde een jaartje ouder de 27ste plaats.

Bij de benjamins kwamen aan de start Axel Jorissen, Sverre Goemaere, Fie Broucke, Cezanne Germonpre, Feline De Leeuw en Jasmijn Quartier. Ook de kangoeroes deden het goed met Leon Claeys, Mathis Deconinck en Yune Ingouf.