1ste veldloopweekend

Na een volledige veldloopwinter verloren te hebben trok het circuit zich weer in gang in Waregem. Yander Ingouf zorgde voor de eerste MACW-overwinning bij de tweedejaars pupillen. Nieuwkomer Quinten Sarrazijn werd hier zesde en Robin Meersseman na een val 22ste. Julie Quartier werd 13de bij miniemen meisjes, Oona Deroover 34ste bij de pupillen meisjes.

Drie senioren mannen aan de start van de lange cross. Simon Vandenbon werd mooi vijfde in een stevig deelnemersveld. Ook Reinbert van Acker haalde nog de top10 met een negende plaats en Rory Quartier debuteerde met een zeventiende plaats. In zijn eerste juniorswedstrijd werd Wout Logier vierde (vijfde in totaal met ook nog een master erbij). Bij die masters werd Laurens Outtier een sterke 10de, Kurt Hintjes werd 23ste.

Op zaterdag haalde Christian Werion al een zesde plaats bij de masters op de cross van het Henegouwse Saint-Sauveur. Op een trailloop in Oostduinkerke werd Kevin Gadeyne 11de op de 10 Mijl. Op de halve afstand werd Marthe Deheegher vijfde.