BK Cadetten en Scholieren dag 2

Twee titels in amper vijf minuten vielen MACW te beurt op de tweede dag van het BK cadetten en scholieren in Lier. Met ook nog een zilveren en een bronzen medaille mag het een zeer geslaagde dag genoemd worden.

Sterre Provost ging heel diep op de 400m cadetten meisjes en kon die winnend afsluiten in een nieuw clubrecord van 56.65. Dit zou ook een kampioenschapsrecord zijn. Saartje Lansen dook met 58.88 voor de eerste keer onder de minuut en kon ook vieren met de bronzen plak.

Even daarvoor had Wout Logier al de titel gepakt op de 2000m steeple. Hij kon Victor Leenaert/AZW en Florian Huygens/HAMM afhouden en winnen in een nieuw persoonlijk record van 6.16.35.

Maya Vanhee zorgde voor de laatste medaille van het kampioenschap. Op de 400m horden kon ze haar clubrecord verbeteren naar 65.31 en de tweede plaats behalen na een Oudenaardse atlete.

Senne Vannobel was ook dicht bij een medaille. In de eerste, “tragere” reeks kon hij winnen in een nieuw persoonlijk record van 1.58.31. Hij is hiermee de vierde MACWer dit jaar onder de 2 minuten. In de rappere tweede reeks werd er weer geboemeld. U herinnert zich misschien dat twee jaar geleden Sverre Ramakers deze wedstrijd bij de cadetten won vanuit de eerste reeks. Er konden zich echter toch drie atleten uit het pak vrijmaken en nipt rapper lopen dan Senne, waardoor hij vierde werd.

Floris van Colen haalde in zijn eerste hinkstapwedstrijd de vijfde plaats met 9m65. In het kogelstoten viel hij juist naast de finale met 10m69. Levon Coopman werd helaas gediskwalificeerd op de 200m.