Bk Cadetten en Scholieren Dag 1

Het Belgisch kampioenschap cadetten en scholieren gaat dit weekend door in Lier. Raar dat voor zo’n groot kampioenschap gekozen wordt voor een 6baanspiste zonder tribune, die in dit herfstweer hard wordt gemist.

Lore Demeester bevestigde haar Vlaamse titel door ook de Belgische titel binnen te halen. Wat een seizoen! In de tweede sprong nam ze de leiding met een nieuw clubrecord van 10m90 en werd niet meer voorbijgestoken. Ze bevestigde deze sprong met ook nog twee maal 10m86 te springen.

Enkele atleten konden zich voor de finales op zondag plaatsen. Op de 400m plaatsten Sterre Provost en Saartje Lansen zich bij de cadetten. Saartje verbeterde haar seizoensbeste tot 60.07. Maya Vanhee plaatste zich ook de 400m horden bij de scholieren met reekswinst in 66.51.

Geen finale, maar wel goede prestaties voor Noa Velghe op de 400m met 52.90 en Fien Logier op de 300m horden in 49.09. Fien werd ook 12de in het discuswerpen met 26m49.