Vlaams Kampioenschap Cadetten en Scholieren

Op het Vlaams kampioenschap cadetten en scholieren in Deinze werden vijf medailles en drie clubrecords behaald. Titels waren er voor Lore Demeester en Sterre Provost. De andere medailles werden behaald door Fien Logier, Senne Vannobel en Maya Vanhee.

Lore Demeester verraste in het hinkstapspringen bij de cadetten meisjes. In de vijfde poging verbeterde ze het clubrecord naar 10m75, waarmee ze op een vierde plaats terecht kwam op 10cm van het podium. In de laatste sprong wipte ze met een windgesteunde 10m99 over iedereen heen en haalde de Vlaamse titel binnen. Nog in de zandbak werd Floris van Colen 9de in het verspringen met 4m81, Rowan Mommerency werd 8ste in het hoogspringen met 1m60.

Floris van Colen haalde als eerstejaarscadet ook een mooie vierde plaats in het kogelstoten. Hij verbeterde zich naar 12m26. Noah De Visch bleef steken op 9m22. Lieselot Spaey werd 7de bij de meisjes met 10m66, Pieter Spaey kon zich verbeteren naar 11m61 ook goed voor een zevende plaats. In het speerwerpen verbeterde hij zich ook licht naar 37m89. In het discuswerpen cadetten meisjes kreeg Fien Logier de discus moeilijk uit de kooi en bleef steken op een zevende plaats met 28m45. Jore Ramakers werd 8ste met een persoonlijk record van 25m66.

Sterre Provost haalde de titel op de 400m bij de cadetten meisjes. Met 57.49 haalde ze een halve seconde van haar clubrecord cadetten en alle categoriën. Saartje Lansen werd vierde met een seizoensbeste van 60.71. Ook Senne Vannobel kon zijn clubrecord op de 400m verbeteren naar 51.16. Hij ging heel diep om de derde plaats op de lijn nog te halen op Ruben Allaert/SACN. Algemeen weinig belangstelling voor de lange horden, maar wel veel MACWers aan de start en met succes. Bij de cadetten meisjes haalde Fien Logier een derde plaats in 48.65, Jennifer Hemelsoet liep voor het eerst naar 52.77. Ook Rowan Mommerency liep dit voor het eerst en kwam tot 48.21. Op de 400m horden liep Maya Vanhee naar de tweede plaats en verbeterde het clubrecord bij de scholieren naar 65.68. Sverre Ramakers kon zich bij de scholieren jongens ook verbeteren naar 59.20, maar had een lastige wedstrijd en viel net naast het podium. Hij moest daarna ook forfait geven voor het verspringen.

De enigste afstandsloper Wout Logier werd wat opgejaagd door de speaker die hem naar Memorialselectie wou leiden. Een persoonlijk record lopen in een kampioenschapswedstrijd is echter zeer moeilijk. Hij ging een langgerekte spurt aan op de 1500m en leek even op weg naar het podium, maar in de rechte lijn kwamen er nog enkele andere scholieren over. Hij werd uiteindelijk zevende in 4.14.33. Op de 100m verbeterde Levon Coopman zich naar 12.46, Jennifer Hemelsoet liep 14,27. Op de 200m kwam Levon tot 25.46. Lieselot Spaey kon zich op de 80m horden nog verbeteren naar 13.09.