Sportploeg van het jaar

De laatste jaarprijs gaat naar de sportploeg van het jaar. Door het coronajaar waren er heel weinig kansen om als ploeg uit te blinken. Geen interclubs, weinig aflossingswedstrijden. Op het Belgisch kampioenschap aflossingen in Moeskroen hadden we toch drie ploegen die sterk presteerden. De mooiste prestatie kwam van de Alle Categorieën Heren ploeg op de 4x200m. Zij konden zich vlot plaatsen voor de finale in een nieuw clubrecord van 1.31.35, dat ze in de finale nog verpulverden tot 1.30.19 goed voor een knappe vijfde plaats. De ploeg bestond uit senioren Yoran Deschepper en Gertjan Dieryck en scholieren Rendel Vermeulen en Victor Hoedt.

Rendel en Victor hadden eerder al samen met Baptist Hoorelbeke en Renzo Van de Vyvere deelgenomen aan de reeksen van de 4x100m scholieren. Hun 13de plaats in 45.47 was niet slecht, maar we hadden toch gehoopt het clubrecord van 45.05 te bedreigen. We hadden ook een ploeg bij de cadetten meisjes op de 4x800m. Startloopster Thalissa Vanderwee maakte een zeer sterke indruk en kon na 2min30 op een derde plaats aflossen. Marie-Julie Van der Bauwhede, Fien Logier en Saartje Lansen brachten het team verder tot een vijfde plaats in hun reeks in 10.14.44. In totaal werden ze mooi 8ste.

Indoor hadden we nog twee gelegenheidsploegen bij de scholieren op de 4x200m. Maya Vanhee, Morgane Ocquet, Eline Demeester en Klara Versteele liepen een clubrecord. Marten Nollet, Noa Velghe, Renzo Van de Vyvere en Rendel Vermeulen bleven er juist boven.

foto: Peter Blanckaert