Sportverdienste van het jaar

Samen met de sportprijzen probeert MACW elk jaar ook iemand de huldigen in de categorie Sportverdienste. Een ruime categorie en dit jaar werd gekozen om die toe te kennen aan cadet Sverre Ramakers. Sverre heeft dit jaar op ontzettend veel verschillende disciplines MACW op de markt gezet in een categorie waar we weinig wedstrijdatleten hebben. Ook op de kampioenschappen presteerde hij zeer goed. Op het Belgisch kampioenschap indoor meerkamp werd hij zesde met een nieuw clubrecord. Hij haalde hiermee ook de zilveren medaille in Vlaanderen. Indoor verbeterde hij clubrecords op de 60m horden, 200m, 300m, 400m en 1000m. Op het BK haalde hij ook nog een vijfde plaats in het verspringen.

Op de eerste wedstrijd van het korte outdoorseizoen in Oostduinkerke verbeterde hij al het clubrecord op de 300m, waar hij later ook nog de 100m horden en de 300m horden aan toevoegde. Op die 300m horden werd hij in Heusden-Zolder Vlaams kampioen. Op het Bk meerkamp haalde hij een mooie zevende plaats. Hij eindigde het jaar als eerste op de West-Vlaamse ranglijst bij de cadetten op de 200m, 300m, 400m, 100m horden, 300m horden, ver, polsstok en de meerkamp. De kleuren van MACW zijn dus zeer ruim getoond door Sverre in dit seizoen.

foto: Kenneth Ramakers