Atleet van het jaar

Een zeer sterk jaar van onze mannen in deze coronaperiode. Er waren heel wat mooie prestaties van MACWers en uiteindelijk werd gekozen voor scholier Rendel Vermeulen als atleet van het jaar. Het hoogtepunt van zijn seizoen viel nog voor de coronauitbraak met een knap indoorseizoen en zowel de Belgische als de Vlaamse titel op de 60m bij de scholieren.

Eind december stond de spurter uit Koksijde al ontzettend scherp want op de eerste wedstrijden had hij te kampen met enkele valse starten. Vanaf het provinciaal kampioenschap echter, was hij in België onklopbaar op de 60m bij de scholieren. Hij werd provinciaal kampioen op de 60m en 200m. Op het Vlaams kampioenschap won hij de 60m en werd hij vierde op de 200m. Op het Vlaams scholenkampioenschap verbeterde hij zich naar 7.10 op de 60m en ook het Belgisch kampioenschap won hij in een zeer sterke tijd van 7.09. Op de 200m kon hij verrassen met een derde plaats en een verpulvering van het clubrecord naar 22.55.

In het zomerseizoen liep het iets moeilijker door het beperkte wedstrijdaanbod. Het enigste kampioenschap dat doorging voor de scholieren was het Vlaams kampioenschap in Heusden-Zolder. Op de 100m liep hij in de reeksen een zeer rappe, maar windgesteunde 11.09. In de finale werd hij zevende met 11.23. Op de 200m liep hij naar 22.82.

Als we het even ruimer bekijken werden er door onze mannen nog enkele zeer knappe resultaten behaald. Onze atleet van 2019 Gertjan Dieryck kon zowel indoor als outdoor zijn persoonlijk record op de meerkamp verpulveren. Op de indoor zevenkamp werd hij vijfde op het Belgisch kampioenschap (en vierde op het Vlaams kampioenschap) met 4714 punten. De outdoor tienkamp ging voor de eerste keer door in het Koning Boudewijnstadion en daar haalde Gertjan een vierde plaats op het Belgisch kampioenschap met een sterke 6235 punten. Op dat Belgisch kampioenschap zorgde de atleet van 2018 voor een ander hoogtepunt. Yoran Deschepper liep naar een derde plaats op de 200m alle categorieën met een verpulvering van zijn clubrecord op de 200m naar 21.67. Indoor was hij ook al derde geworden op het Vlaams kampioenschap Alle Categorieën op de 60m in 7.02. Op het BK beloften verbeterde hij dit clubrecord nog naar 7.01. Ook op de halve fond zagen we op de weinige wedstrijden enkele hoopgevende prestaties. Zo won Rune Nollet de veldopen van Waregem en Brugge bij de juniors.

Yoran overhandigt de beker aan Rendel in hun trainingsbubbel op 1 januari.

Ook voor de masters was het een zeer beperkt seizoen. Op het Belgisch kampioenschap waren er twee titels bij de M60 voor Luc Debrouwere in het verspringen en Johan Thieren in het speerwerpen. Nog in het speerwerpen haalde Johny Vercruyce zilver bij de M50. Indoor pikte Frank Daywndt nog zilver mee bij de M45 op de 400m.

Onze scholieren waren heel sterk in breedte en maakte ook grote stappen in deze coronaperiode. Zo haalde ze in de West-Vlaamse top 10 de meeste punten binnen. Er staan bijvoorbeeld 6 MACWers in de top 10 op de 100m. Op het Vlaams kampioenschap outdoor haalde Renzo Van de Vyvere nog een bronzen plak binnen met een mooie 1m88 in het hoogspringen. Wout Logier kon mooi de veldloop in Ieper winnen.

Bij de cadetten was het vooral Sverre Ramakers die voor vele hoogtepunten zorgde. Over zijn seizoen komt er de komende weken ook nog een artikel.

Foto’s: Peter Blanckaert