Atlete van het jaar

Begin december kon onze jaarlijkse prijsuitreiking niet doorgaan. De komende weken geven we hier een overzicht van de laureaten en de prestaties van het afgelopen sterk ingekorte seizoen.

We beginnen met de sportvrouw van het jaar. Nele Lambrecht bleef tijdens de lockdownperiode hard verder trainen op de vernieuwde Diksmuidse hamercirkel. Trainster Fabiënne Gheerardijn kon vanuit haar eigen achtertuin de ontwikkelingen goed opvolgen. Toen het seizoen in augustus eindelijk kon beginnen begon Nele met een vierde plaats in Ertvelde met 42m85, maar de week daarna op het Belgisch kampioenschap toonde ze dat ze uit het goede hout gesneden is. Met 46m44 haalde ze de bronzen medaille binnen, een zeer knappe prestatie. Met nog slechts twee wedstrijden op het programma kon ze op 3 oktober nog haar seizoensbeste verbeteren in Eeklo naar 46m77.

Voor andere medailles moesten we naar onze masters kijken. Nancy Van Eenoo werd outdoor Belgisch kampioen speerwerpen bij de W40. Indoor haalde ze brons op de 800m, Marijke Decaesteker deed haar dat na bij de W45 op de 200m.

Ook bij de cadetten en scholieren waren er enkele hoopgevende prestaties. Indoor haalden Saartje Lansen en Maya Vanhee ereplaatsen op de kampioenschappen en verbeterden ze enkele sterke clubrecords. Outdoor kwamen er daar nog clubrecords bij van bv. Marie-Julie Van der Bauwhede in het discuswerpen en Fien Logier op de vijfkamp. Thalissa Vanderwee won enkele veldlopen in het begin van het seizoen.

Foto: Harmke Vanblaere