Oefenveldloop Diksmuide

Zondag organiseerde MACW een oefenveldloop in Diksmuide voor de jeugdcategorieën. Dit verving hun piste clubkampioenschap die moest worden afgelast. Uiteindelijk namen 72 atleten deel aan de wedstrijd uitgelijnd langs de bergzone van de traditionele veldloop. Clubkampioenen bij de benjamins waren Jef van de Kerckhove, Maite Uleyn, Yander Ingouf en Luna Lambersy. Bij de pupillen mochten Kasper Famaey, Aiko Desaever, Emile Vermeir en Imaya Delanghe zegevieren. De miniemen clubkampioenen werden Lieselot Spaey, Jasper Naudts, Noor Bekemans en Yoran Mylle.

Enkele atleten vanaf cadet trokken zochten ook wat wedstrijdritme en namen deel aan de oefenveldlopen in Poperinge en Torhout. Thalissa Vanderwee haalde ruim de overwinning binnen in Poperinge bij de scholieren meisjes.