BK Aflossingen

In Moeskroen vond zaterdag het BK Aflossingen plaats. MACW haalde bij de heren een zeer mooie vijfde plaats op de 4x200m. In de reeksen konden Rendel Vermeulen, Victor Hoedt, Gertjan Dieryck en Yoran Deschepper zich plaatsen als zesde met een nieuw clubrecord van 1.31.35. In de finale konden ze beter aansluiten bij de eerste proeven en eigenlijk nog lang meestrijden om brons. Uiteindelijk werden ze vijfde in een sterk clubrecord van 1.30.19.

Rendel en Victor hadden eerder al samen met Baptist Hoorelbeke en Renzo Van de Vyvere deelgenomen aan de reeksen van de 4x100m scholieren. Hun 13de plaats in 45.47 was niet slecht, maar we hadden toch gehoopt het clubrecord van 45.05 te bedreigen. We hadden ook een ploeg bij de cadetten meisjes op de 4x800m. Startloopster Thalissa Vanderwee maakte een zeer sterke indruk en kon na 2min30 op een derde plaats aflossen. Marie-Julie Van der Bauwhede, Fien Logier en Saartje Lansen brachten het team verder tot een vijfde plaats in hun reeks in 10.14.44. In totaal werden ze mooi 8ste.

Ik doe het niet vaak maar toch even een persoonlijke sidenote. Met 940 prestaties was dit de grootste meeting in het corona tijdperk. Ondanks het harde werk van de organisatoren merken dat we heel wat maatregelen die we (moesten) toepasten op onze meeting in Oostduinkerke niet meer worden toegepast op kampioenschappen (ook afgelopen week in Heusden). De organisatie werd ook niet geholpen door sommige clubs die erin slaagden om meer begeleiders binnen te krijgen dan atleten. De norm van 400 aanwezigen op hetzelfde moment werd ruim overschreden. Er moeten terug duidelijke afspraken komen in de hoop dat we een volwaardig en veilig winterseizoen (zowel indoor als in het veld) kunnen krijgen.