Belgisch Kampioenschap Dag 2

Wat een dag voor MACW op de Belgische Kampioenschappen. Met twee bronzen plakken en een vierde plaats werd er heel sterk gescoord door onze atleten. In de ochtendzon mocht Nele Lambrecht hamerslingeren in Kessel-Lo. Met twee nulworpen hield ze het spannend, maar ze kon zich toch voor de finale plaatsen met een goede derde worp. In de vijfde worp kon ze zelfs stijgen naar de derde plaats met 46m44, die ze in de laatste ronde kon vasthouden.

Yoran Deschepper zijn schema werd door het slechte weer op zaterdag sterk door elkaar gehusseld. Zo begon hij zondagmiddag met 11.06 in de reeksen van de 100m. Op de 200m, die in finalereeksen moest doorgaan won hij de voorlaatste reeks in een schitterend nieuw clubrecord van 21.67. Dat bleek uiteindelijk in de totaalstand goed voor nog een derde plaats.

Gertjan Dieryck verpulverde zijn record op de 10kamp met 320 punten naar 6235 punten. Hij werd vierde op respectabele afstand van het sterke koptrio. Zijn uitslagenkaart kleurde op dag 2 volledig groen met persoonlijke records. Op de horden begon hij met 16.18, in het discuswerpen kwam er bijna 3m bij met 27m58. In het polsstokspringen evenaarde hij zijn clubrecord met 4m00 en ook op de laatste twee nummers verbeterde hij zich naar 39m54 in het speerwerpen en 4.36.63 op de 1500m die hij ook winnend kon afsluiten.