Overlijden Michel Marquenie

We hebben vandaag met droefenis in het hart het overlijden van Michel Marquenie vernomen. Michel is op 27 mei 2020 overleden in Almeria (Spanje) op 90jarige leeftijd.

Als LO-leerkracht in het VTI in Veurne was hij de drijvende kracht achter het oprichten van onze club MACW (toen MACV) in Veurne, waar hij vele jaren als boegbeeld, trainer en bestuurslid acteerde. Na een uitstap naar het voetbal kwam hij een 25tal jaar geleden terug in aanraking met MACW toen zijn kleinkinderen hun eerste stappen op de piste plaatsten. Vanaf dan af was hij terug supporter nummer 1 van onze atleten en van de club MACW. Zowel binnen als buiten de club entertainde hij heel wat toeschouwers met zijn rake opmerkingen en aangepaste gedichten en zeker op meerkampwedstrijden was hij een graag geziene gast. Ook op de interclubwedstrijden vuurde hij onze atleten met passie aan. Als website-team kregen wij regelmatig een mailtje vanuit Spanje met positieve feedback en een schouderklopje.

Vanuit MACW betuigen wij ons medeleven met familie en vrienden. Als club nemen we afscheid van onze Founding Father.