Indoor: Belgisch en Vlaams kampioenschap Meerkamp

Een ruime delegatie van drie meerkampers trok voor de eerste keer naar de nieuwe indoorhal in Louvain-La-Neuve voor het Belgisch en Vlaams kampioenschap meerkamp. Een waslijst van goede prestaties en clubrecords voor alle drie. Sverre Ramakers zorgde nog voor een zilveren medaille op het Vlaams kampioenschap.

Senior Gertjan Dieryck werd zesde op de zevenkamp met een persoonlijk record van 4714 punten. Hij werd hiermee vijfde Belg en vierde Vlaming op amper 12 punten van het podium. Hij begon met een evenaring van zijn persoonlijk record op de 60m in 7.44 en een goed verspringen met 6m53. Ondanks een persoonlijk record van 8m38 in het kogelstoten verloor hij daar toch wat punten, die hij grotendeels terugnam in het hoogspringen met 1m87. De tweede dag begon heel goed met een persoonlijk record op de horden met 9m02 en een evenaring van zijn clubrecord op het polsstokspringen met 4m00. Op de 1000m werd hij gewaagd tweede en verpulverde zijn persoonlijk record naar 2.42.65, waarmee hij zelfs het clubrecord verbeterde.

Scholiere Maya Vanhee werd op haar eerste indoorvijfkamp mooi 10de. Zij verbeterde het clubrecord naar 3040 punten. Ze begon zeer goed met 9.66 op de horden. Daarna sprong ze 1m50 hoog en de kogel kwam tot 9m48. In het verspringen werd het een seizoensbeste van 4m58, waarna ze tweede werd op de 800m in een indoorbeste van 2.29.52.

Cadet Sverre Ramakers mocht de nieuwe indoorhal afsluiten op zondag na een lange tweedaagse met een zesde plaats in een nieuw clubrecord van 3164 punten. Hij begon zeer goed met een persoonlijk record van 5m73 in het verspringen. Met de kogel bleef hij steken op 9m77 en met de polsstok verbeterde hij zich licht naar 2m65. De tweede dag begon hij met een nieuw clubrecord op de 60m horden met 9.26. In het hoogspringen bleef het door rugpijn op 1m55, maar op de 1000m maakte hij door de overwinning in 2.48.95 zeer veel goed. Ook dit is een nieuw clubrecord. Daardoor verzekerde hij zich van de beoogde derde plaats in het Vlaams kampioenschap, kwam nog zeer dicht op de tweede plaats, die hem iets later toch werd toegekend na een diskwalificatie.