Veldloop: Veurne

De MACW veldloop in Veurne lokte kangoeroes inbegrepen een 500tal deelnemers naar het Will Tura Sportpark. 106 MACWers kwamen aan de start in de officiële wedstrijden. De lange crossen werden gewonnen door Simon Mestdagh/HAC en de 47-jarige Veerle Dejaeghere/AVR.

Reinbert van Acker was de rapste MACW starter bij de seniors heren, maar halverwege nam Simon Vandenbon over. Hij stak nog een hand uit naar het podium, maar werd uiteindelijk vierde. Reinbert van Acker werd vijfde, Karel Moerman zevende en Steven Broucke twaalfde. Clubkampioen bij de masters werd Bjorn Pollentier op een 14de plaats. Steven Vandenbussche werd 21ste, Bjorn Ringoot 27ste en Kurt Hintjes 36ste. Bij de masters ouder dan 50 won Didier Verstraete de wedstrijd en werd clubkampioen. Laurens Outtier werd 4de, Johan Becue 9de. Enigste MACWer in de dameswedstrijd, die als 13de masters clubkampioene werd.

Bij de scholieren jongens haalde Wout Logier knap zijn tweede seizoenszege. Het was nochtans tweedejaars Wout De Waegenaere/KKS die van de start afstand nam, maar in de laatste ronde nog naar de derde plaats werd verwezen. Jasper Dendooven liep naar een mooie zevende plaats. Pieter Spaey werd 14de, Thor Oyaert 15de. Anna Van Elslander werd 6de scholiere meisje, Marie De Hantsetters werd 8ste. Ook Ruben Herrewyn werd als zesde clubkampioen. Arthur van Mossevelde werd 23ste, Arie Sampers 25ste. Bij de cadetten meisjes werd Thalissa Vanderwee mooi twede. Fien Logier werd 18de, Margaux Descamps 20ste.

Thibaut Debecker haalde zijn eerste veldloopoverwinning bij de oudste miniemen. Jasper Naudts liep naar een vierde plaats, Noah De Visch werd zevende. Een jaar jonger werd Joren Goemaere als 25ste clubkampioen. Dylan Vandenplassche werd 32ste. Bij de miniemen meisjes ’04 werd Sterre Provost als 4de clubkampioene. Lieselot Spaey werd 5de, Jore Ramakers 17de en Jasmin Abdullahi 20ste. Vihara Panckoucke werd zesde bij de jongste miniemen. Marie Cailliau werd 11de, Louisa Mogg 13de, Floor Vanbleu 19de, Eline T’Jaeckx 21ste en Leyla Werbrouck 25ste.

Bij de oudste pupillen werd Emiel Vermeir als zesde clubkampioen. Sander Bruylandt werd 9de, Arnaud Debecker 12de, Lancelot Maertens 14de, Ferre Dendooven 15de, Sean Vandenputte 18de en Thorsten De Waele 19de. Een jaar jonger was her Lucca Regheer die de clubkampioenenmuts kreeg opgezet. Hij werd 11de, Victor Naudts werd 15de, Jules Desaever 27ste, Robin Ringoot 28ste, Rune Vandenplassche 29ste, Jonas Bouw 30ste, Staf Veys 31ste en Fjor Dufoor 33ste. Imaya Delanghe werd 6de tweedejaarspupil. Elien De Maet werd 11de, Elodie van Mossevelde 12de, Marith Neyrinck 14de, Pipa Cailliau 17de, Satine Sampers 19de, Lily De Groote 20ste, Hanne Declerck 21ste, Octavie Sampers 22ste en Luca Plysier 23ste. Evita Silis won de wedstrijd bij de eerstejaars. Julie Quartie werd 13de, Ines Lepoutre 15de, Billie Vandenbroucke 16de, Inoa Rosseel 18de en Ella Persyn 19de.

Ook Yander Ingouf kon weer met de overwinning aanknopen bij de oudste benjamins. Steyn Vansteenkiste werd 6de, Matheo Debecker 9de, Devin Depoorter 15de, Tyama Cremmerye 19de, Stan Persyn 24ste, Guilliana Bellia 29ste, Vic Veys 31ste en Samy Abdullahi 34ste. Een jaar jonger werd Leon Lust derde en clubkampioen. Jef Van de Kerckhove werd 9de, Seppe Facon 18de, Marthijs Bouw 19de, Siebe Deconinck 20ste, Anton Ooghe 22ste, Fabio Colautti 23ste en Dario Colautti 24ste. Spannende wedstrijd bij de tweedejaars meisjes waar uiteindelijk Britt Cooleman als zesde clubkampioene werd, vlak voor Leah Silis als zevende. Marion Maertens werd 11de, Marieke De Groote 13de, Marie Claerhout 16de, Alice Maertens 17de, Amélie Claerhout 18de, Louise Maes 19de en Fran Verweirder 21ste. We zagen ook nog Ida De Brabandere op 23, Marie-Julie Verfaillie op 25, Juliette De Bruyne op 26, Lieze Declerck op 27 en Nina Meirlevede op 28. De eerste wedstrijd van de middag werd al onmiddellijk gewonnen door een MACWster. Het was Ines Bossant die een mooie aftrap gaf aan ons clubkampioenschap. Hanne Keyngnaert werd 8ste, Lydie Van Acker 11de en Elly Magherman 14de.