Veldloop: PK Diksmuide

De organisatie van onze veldloop in Diksmuide sprong enkele maanden geleden in voor de organisatie van het Pk veldlopen en werd beloond met 716 deelnames, de tweede sterkste bezetting ook en mooie winnaars. Het thuisvoordeel was MACW echter niet gunstig bedeeld met slechts 1 titel en vier andere medailles.

Die titel was voor master Didier Verstraete in de M50 categorie. Tussen de vele scholieren dook hij ruim als eerste master op. In de voorlopige uitslag staat hij er echter nog niet tussen, maar dit zou nog in orde moeten komen. Ook Laurens Outtier scoorde hier goed als vierde M50er. Johan Becue werd 15de. In de jonge masterswedstrijd (samen met de juniors) werd Dominique Alleman 24ste, Andy Rietmaeker 35ste, Steven Vandenbussche 38ste en moest een zieke Kurt Hintjes opgeven. Rune Nollet werd hier 16de en 5de junior. In de dameswedstrijd werden masters Nancy Van Eenoo en Karolien Deman 16de en 24ste. Op de lange cross bij de mannen werd Karel Moerman 11de, vlak voor Simon Vandenbon op 13. Héél weinig volk op de korte cross wat vijfde plaatsen opleverde voor Silke Keersse en Steven Broucke. Lowie Fortrij werd 8ste.

Bij de scholieren jongens werd Wout Logier 5de. Hij haalde hiermee brons bij de eerstejaars. Jasper Dendooven werd 22ste, Maarten Seys 36ste. De meisjes Anna Van Elslander en Marie De Hantsetters werden 14de en 16de. Bij de cadetten jongens werden Sverre Ramakers en Ruben Herrewyn 12de en 13de. Aldous Reynaert werd 31ste, Arthur van Mossevelde 32ste, Zjof De Vriendt 34ste, Mathis Vandenbussche 36ste, Ben Du Toit 39ste en Nobil Nguse 40ste. Heel wat nieuwe namen, goed in een categorie waar we weinig wedstrijdatleten hebben. Thalissa Vanderwee werd vierde bij de meisjes. Zij behaalde zilver bij de tweedejaars. Eline Debecker werd 11de, Saartje Lansen 19de, Fien Logier 21ste en Margaux Descamps 26ste.

Bij de oudste miniemen jongens werd Thibaut Debecker vierde, Japser Naudts eindigde negende, Noah De Visch elfde. Een jaartje jongenr werd Joren Goemaere 28ste, Quinten Royer 38ste en Dylan Vandenplassche 39ste. Sterre Provost haalde de zilveren medaille binnen. Lieselot Spaey werd 9de, Zanne De Vriendt 26ste, Marthe Hennebert 27ste en Jore Ramakers 30ste. Eerstejaars Vihara Panckoucke werd 9de. Nette Claeys bezette palats 16, Louise Coussement 17, Louisa Mogg 19, Floor Vanbleu 21 en Eline T’Jaeckx 26.

Gust Laplasse werd 25ste bij de oudste pupillen gevolgd door Joppe Duerloo op 26 en Arnaud Debecker op 32. Lucca Regheere werd 25ste, Victor Naudts 29ste en Rune Vandenplassche 40ste. Veel pupillen meisjes aan de start, met Hanne Beauprez bij de tweedejaars als 7de, Imaya Delanghe werd 10de, Alix Reynaert 15de, Elodie van Mossevelde 16de en Eline De Maet 19de. Marit Neyrinck werd 22ste, Lily De Groote 25ste, Linde Pollentier 28ste, Pipa Cailliau 30ste en Livia Dulst 32ste. Eerstejaars Evita Silis werd 6de. Aiko Desaever 22ste en Lena Mannaerts 26ste.

Ook Yander Ingouf haalde zilver, een inhaalrace na een val bij de start leidde nog naar de tweede plaats. Matheo Debecker werd 9de, Steyn Vansteenkiste 12de, Devin Depoorter 20ste, Simen Seys 42ste en Thomas Vermander 43ste. Leon Lust haalde bij de jongste jongens de 5de plaats, Jef Van De Kerckhove de 10de. Mathis Devos werd 29ste, Tijl Cheroutre 32ste en Siebe Deconinck 39ste. De benjamins meisjes 2011 brachten ons Mariaon Maertens op 7, vlak voor Leah Silis op 8 en Britt Cooleman op 12. Alice Maertens werd 14de, Marieke De Groote 15de en Louise Maes 35ste. Een jaartje jonger was het een heel nipt vierde plaats voor Hanne Keyngnaert. Lize Syryn werd 12de, Ella Vanneste 15de, Iluna Billiouw 20ste, Nympha Maekelberg 25ste en Niene Vanbiervliet 28ste.