Veldloop Brugge

48 MACWers daagden op voor de tweede editie van de Brugse Veldloop. Rune Nollet en Yander Ingouf haalde hun tweede seizoenszege. Thibaut Debecker en Simon Vandenbon stonden op het derde treedje. In Deinze werd Didier Verstraete derde in de aparte 50+ wedstrijd.

Simon Vandenbon haalde zijn eerste podium op een seniorenwedstrijd. Hij werd derde op driekwart minuut van winnaar Simon Mestdagh/HAC en één secondje van leeftijdsgenoot Loewis Kinget/OB. Ook Reinbert van Acker liep een sterke wedstrijd, hij werd zesde. In de dameswedstrijd ging enkel Nancy van Eenoo van start. Zij werd vierde bij de masters. Bij de heren masters en junioren vormde zich halfweg een kopgroep van 7 met als enige junior onze Rune Nollet. In de eindspurt werd hij nipt vierde, maar wel ruim eerste junior. Frank Daywndt werd in de gezamenlijke wedstrijd 30ste, Kurt Hintjes 43ste. Op de veldloop in Deinze werd er een aparte wedstrijd voor de 50+ masters ingericht, daar werd Didier Verstraete derde.

Scholier Wout Logier wou ook in Deinze lopen, maar hij was zijn spikes thuis vergeten. In Brugge waren er enkele clubgenoten waar hij spikes van kon lenen dus werd het een vierde plaats voor de eerstejaarsscholier. Maarten Seys en Willem Vandroemme werden 22ste en 24ste. Na een snelle start kon Elke Vandervorst de vijfde plaats bekleden bij de scholieren meisjes, Sverre Ramakers deed één plaatsje beter bij de cadetten. Ruben Herrewyn schoof op en werd 9de, Arthur van Mossevelde werd 28ste. Thallisa Vanderwee werd vijfde bij de cadetten meisjes met ook nog Fien Logier op de 10de plaats. Saartje Lansen en Margaux Descamps werden 19de en 20ste.

De jeugdcategorieën liepen over de twee geboortejaren heen, in het verslag volg ik ook deze lijn. Thibaut Debecker werd derde bij de miniemen jongens, waar we ook nog Jasper Naudts dicht zagen op een 11de plaats. Noah De Visch werd 23ste, Quinten Royer 55ste en Dylan Vandenplassche 58ste. Lieselot Spaey werd bij de meisjes 8ste. Vihara Panckoucke werd 14de, Marie Cailliau 25ste, Jore Ramakers 32ste, Eline T’Jaeckx 51ste en Leyla Werbrouck 52ste. Sander Bruylandt werd in zijn eerste pupillenwedstrijd 31ste, Arnaud Debecker 40ste, Lawrenci Jabrawi 69ste, Victor Naudts 73ste, Rune Vandenplassche 76ste en Thorsten De Waele 79ste. De pupillen meisjes waren met een kleinere groep. Imaya Delanghe werd hier 7de, Elodie van Mossevelde 13de en Eline De Maet 33ste. Yander Ingouf haalde zijn tweede seizoenszege bij de benjamins jongens. Matheo Debecker werd 9de, Jef Van de Kerckhove 33ste, Mathis Devos 43ste, SIebe Deconinck 58ste, Dario Colautti 66ste en Fabio Colautti 67ste. Bij de meisjes werd Britt Cooleman 12de, Hanne Keyngnaert 32ste, Louise Maes 40ste en Thilde De Waele 47ste.