Provinciaal Kampioenschap aflossingen

In Roeselare verzamelde MACW vijf gouden medailles op het Provinciaal kampioenschap aflossingen. Er werden ook nog twee zilveren medailles en een bronzen plak behaald. De miniemen meisjes verbeterden de clubrecords op de 4x80m en de 3x600m.

De herenploegen bezorgden Hannes Decadt een zware opdracht. Hij mocht in een half uur tijd zowel op de 4×200 als de 4x1500m opdraven als vierde man. Op de 4x1500m was Simon Vandenbon de startloper die in de laatste ronde ruim afstand kon nemen van de concurrentie. Hannes Decadt moest de terugkeer van AZW toestaan maar Reinbert van Acker en Simon Blanckaert konden nog een kloof van 15 seconden uitbouwen om tot de provinciale titel te komen in 17.33.78. Op de 4x200m nam Rendel Vermeulen de beste start, Hannes Decadt stond tegen de snelste atleten van KKS en AVR die dan ook een voorsprong namen, Gertjan Dieryck bracht Yoran Deschepper binnen striking distance. Yoran werd in het begin nog gehinderd door uitlopende atleten van betreffende clubs maar kon toch het gat dicht lopen en op de lijn dippen naar de tweede plaats achter AV Roeselare met een sterke 1.31.90, slechts 1 honderdste boven het clubrecord. De 4x200m is zo jaarlijks één van de spectaculairste nummers met ook nu weer vier ploegen binnen de seconde.

De cadetten jongens hadden een dubbele opdracht, maar konden twee maal zeer ruim zegevieren ondanks de blessure van Sverre Ramakers. Op de 4x100m werd hij vervangen door Wout Logier die na voorbereidend werk van Baptist Hoorelbeke, Victor Hoedt en Senne Vannobel de stok veilig thuisbracht in 47.77, slechts twee tienden boven hun clubrecord. Op de 4x800m zorgde Wout voor een sterke start en stuurde Victor, die Sverre verving, al met een ruime voorsprong weg. Hij kon die zeer knap behouden en zelfs wat uitbreiden, net als Jarne Vandenbussche als derde loper en Senne Vannobel als slotloper. Ze wonnen uiteindelijk met 12 seconden voorsprong in 9.10.26.

De miniemen meisjes kwamen met heel wat ploegen aan de start. Saartje Lansen, Fien Logier, Lieselot Spaey en Sterre Provost wonnen de 4x80m in een ruim nieuw clubrecord van 42.36. Ploeg 2 met Linde Trybou, Jennifer Hemelsoet, Cato Vanhoucke en Lore Demeester werd vierde in 45.83, de derde ploeg met Margaux Descamps, Nena van Crugten, Anouck Decorte en Jore Ramakers liep ook nog 48.25. De miniemen jongens met Rowan Mommerency, Levon Coopman, Floris van Colen en Mauro Demarcke werden derde in 44.43. Op de 3x600m werd Tristan Trybou samen met Floris en Rowan vijfde in 5.35.93. De meisjesploeg met Fien Logier, Saartje Lansen en Sterre Provost wonnen weer in een nieuw clubrecord van 5.10.37. Dit is de beste tijd die de laatste 10 seizoenen in België is gelopen. Een dubbel werd er hier gehaald want ploeg 2 met Lieselot Spaey, Jennifer Hemelsoet en Margaux Descamps werden 2de in 5.44.40. Cato, Jore en Lore werden 7de in 6.11.17, terwijl Linde, Anouck en Nena 10de werden in 6.32.64.

De pupillen meisjes werden vierde op de 4x60m in 35.90. Daar zorgden Hanne Beauprez, Floor Vanbleu, Vihara Panckoucke en Aster Hellebaut voor. Fleur De Bruycker, Elodie van Mossevelde, Leyla Werbouck en Mare Trybou haalden jammer genoeg de finish niet. Op de 3x600m werden Floor, Vihara en Hanne zesde in 6.22.95. Elodie, Fleur en Aster werden 8ste in 6.54.22.