Voorbeschouwing

Op liefst 21 nummers treden donderdag MACW-atleten aan op het Vlaams kampioenschap cadetten/scholieren in Oordegem. Dit is de grootste afvaardiging vanuit West-Vlaanderen. AVR en FLAC komen aan 13 nummers.

Onverwacht is het Wout Logier die het hoogst staat gerangschikt met een tweede plaats op de 1500m bij de cadetten. Jarne Vandenbussche heeft op de steeple ook nog enkele hindernissen te overwinnen. Senne Vannobel loopt de 400m en komt in actie met discuswerpen, Sverre Ramakers combineert de 400m met het speerwerpen. Victor Hoedt neemt naast het speerwerpen ook deel aan het hoogspringen waar hij met een vijfde prestatie is ingeschreven. Pieter Spaey sluit de rij bij het hinkstapspringen. Bij de scholieren jongens staat Renzo Van de Vyvere als eerstejaars vijfde ingeschreven bij het hoogspringen. Rendel Vermeulen komt in actie op de 100 en 200m

Twee cadetten meisjes bij het hoogspringen. Zowel Klara Versteele als Maya Vanhee komen in de sterk bezette wedstrijd aan de start. Maya loopt ook nog de 80m horden, waar de deelnemers zijn uitgebreid wegens de grote inschrijving hiervoor. Elke Vandervorst staat als zesde ingeschreven op de 800m. Bij de scholieren loopt Alix Verplancke de 200m, terwijl Imke De Ceuleners 400m mag afleggen. Op kogel en discus komt Femke Beyens in actie, terwijl Eline Demeester voor de eerste keer geselecteerd is in het hinkstapspringen.

Op zaterdag en zondag is er in Brugge het Belgisch kampioenschap meerkampen. Vice-Vlaams kampioene Maya Vanhee probeert even goed te doen bij de cadetten meisjes, terwijl eerstejaars Sverre Ramakers bij de cadetten jongens van start gaat.