BvVl AC Mannen

De MACW mannen werden zondagmiddag vierde in de 2de landelijke afdeling in Ninove. Mooie prestaties en kranig verweer van onze heren, maar door een schamele organisatie en een vaudeville bij de aflossingen bleven we toch met een wrange nasmaak achter. Op de prestaties zelf viel er gelukkig niet veel aan te merken.

Yoran Deschepper en Gertjan Dieryck hadden het drukste programma. Yoran werd eerste vierde op de 400m horden in een nieuw persoonlijk record van 58.16, daarna won hij nog de 200m in een supertijd van 22.14. Jammer genoeg met net iets te veel rugwind. Rendel Vermeulen had dat ongeluk niet. Hij verbeterde zich op de 100m naar 11.59, goed voor een zevende plaats. Ook Gertjan kwam twee maal individueel in actie. In het hinkstapspringen werd hij vierde met 12m95, in het gewone verspringen derde met 6m43. Het hoogspringen werd voor de rekening genomen van Renzo van de Vyvere. Hij werd vijfde met 1m80.

Hannes Decadt werd mooi vierde op de 400m in een degelijke 51.63. Op de 800m herviel Kevin Vandewoude jammer genoeg in zijn hamstringblessure, terwijl Simon Blanckaert negende werd op de 1500m in 4.15.17. Simon Vandenbon trok zijn goede form door en haalde een knappe tweede plaats op de 3000m in 8.57.09. Karel Moerman maalde de rondjes op de 5000m vakkundig af en werd zesde met 16.13.06.

Ook de werpers haalden heel wat punten met een vierde plaats voor Stefan De Coene in het kogelstoten met 11m63. Invaller Bjorn Verhaeghe werd zevende in het discuswerpen met 30m68, terwijl Karl van Schaeybroeck met een heel knap M35 clubrecord van 44m02 knap achtste werd in het sterk bezette speerwerpen.

Vlak voor de aflossingen stonden we plotseling aan de leiding. Helaas kampeerden we bij het opmaken van de reeksen nog op de zesde plaats waardoor we in baan 1 moesten starten. Baan 1 die heel goed verscholen zat voor de starter en waar onze startloper het klaarsignaal niet kon horen en opeens zijn medeatleten zag vertrekken. Op onze fotopagina komt de video. Oordeel u maar zelf hoe slecht hoorbaar het klaarsignaal was en hoe luid de juryleden naast Baptiste stonden te praten. Na 5 seconden ging Baptist toch nog van start en liep hij Rendel, Renzo en Yoran nog naar 50.24. Een klacht indienen was blijkbaar nutteloos want we mochten zelfs niet onder voorbehoud opnieuw lopen van de hoofdscheidsrechter. Niet alle juryleden waren het eens met deze beslissing. Voor Baptist niet aangenaam natuurlijk, nadat hij al ook met autopech had af te rekenen onderweg. We mogen natuurlijk onze 4×4 niet vergeten. Hannes, Simon, Simon en Gertjan liepen nog naar een goede zevende plaats in 3.34.32.