BvVl: Cadetten en Scholieren Jongens

Zoals verwacht konden de cadetten en scholieren jongens goed scoren op hun Beker van Vlaanderen in Tielt. In 2de landelijke haalden ze een tweede plaats. Dilbeek AC was de verdiende winnaar, en daarachter konden we een spannende strijd met Oudenaarde, STAX Gent en FLAC in ons voordeel doen uitdraaien. Er waren twee overwinningen voor Victor Hoedt in het hoogspringen en de estafetteploeg bij de cadetten die ook het clubrecord verpulverde.

We begonnen op de lage horden waar Sverre Ramakers onmiddellijk indruk maakte met de tweede plaats in 43.81. Henri Vangassen won zijn reeks op de 400m horden en werd zevende in 67.17. Tegenwind op de 100m waardoor Rendel Vermeulen gefrustreerd achter bleef met een vierde plaats in 12.01. Baptist Hoorelbeke werd derde bij de cadetten in een handgestopte 12.0. Op de 200m kwamen er wel goede tijden uit de bus. Rendel werd vijfde in 23.61, Baptist weer derde in een persoonlijk record van 24.84. De 400m lopers hadden de pech om in de snelste reeks te zitten en vielen alleen in de wind. Pieter Spaey liep 65.13, Maarten Seys 61.64.

Jarne Vandenbussche nam initiatief op de 800m bij de cadetten en dat resulteerde in een zevende plaats in 2.20.60. Rune Nollet werd bij de scholieren knap vijfde in een persoonlijk record van 2.07.41. Op de 1500m haalden we twee tweede plaatsen. Wout Logier verbeterde zich naar 4.32.26, net als Tibo Vandenbroecke die in een spannende wedstrijd naar 4.17.93 liep.

Het hoogspringen leverde veel punten met een gemakkelijke overwinning voor Victor Hoedt met 1m70. Renzo Van de Vyvere werd knap derde bij de scholieren met 1m83. In het verspringen werd Senne Vannobel derde met 4m90, Renzo werd zevende met 5m60. Seppe Delys wierp de discus naar 18m51 en werd 8ste in het speerwerpen met 27m92. Marten Nollet wierp de kogel 7m77. Bij de cadetten werd Victor derde in het kogelstoten met 10m69, Sverre Ramakers vierde in het speerwerpen met 29m38 en Senne Vannobel verbeterde zich in het discuswerpen naar 36m76, goed voor een tweede plaats.

Dankzij de aflossingen konden we nog naar de tweede plaats springen in de eindafrekening. De scholieren met Rendel, Marten, Renzo en Rune werden 7de in 47.79. De cadetten jongens met Baptiste, Victor, Senne en Sverre wonnen en verpulverden het clubrecord naar 47.54.