Cross: PK Veldlopen Meulebeke

Op het domein Ter Borcht in Meulebeke vond zondag het provinciaal veldloopkampioenschap plaats. Amper 35 MACWers kwamen er aan de start. Titels waren er voor de jongste (Yander Ingouf) en de meest ervarene (Sybille Vandemaele). Cadetten Thalissa Vanderwee en Wout Logier haalden zilver in hun wedstrijd.

Yander Ingouf maakt zijn favorietenrol zeker waar en won voor de zesde keer dit seizoen zijn benjaminswedstrijd. Matheo Debecker werd tiende. Fran Verweirder werd 21ste bij de meisjes. Bij de pupillen meisjes werd Hanne Beauprez 14de, vlak voor Elodie van Mossevelde op plaats 16. Eline De Maet werd 16de. Tweedejaars Vihara Panckoucke werd 8ste, Marie Cailliau werd hier 16de. Arnaud Debecker werd 19de.

Eerstejaarsminieme Fien Bolle haalde de 12de plaats, Djamila Isah werd 28ste. Een jaartje ouder haalde Eline Debecker een mooie zesde plaats. Saartje Lansen en Fien Logier volgende niet veel verder als 8ste en 9de. Margaux Descamps werd 19de, Manou Legein 30ste. Thibaut Debecker haalde een knappe vijfde plaats bij de eerstejaars, Noah De Visch werd 19de. Tweedejaars Arthur van Mossevelde werd 17de.

Thalissa Vanderwee haalde de derde plaats bij de cadetten meisjes. Ze veroverde hiermee de zilveren medaille bij de eerstejaars. Maïte Vanhee werd achtste, juist naast het podium van de tweedejaars. Morgane Ocquet haalde een degelijke 28ste plaats. Ook Wout Logier werd derde in de cadettenwedstrijd met ook zilver bij de tweedejaars als beloning. Jarne Vandenbussche werd 15de, Ruben Herrewyn 25ste. Bij de scholieren meisjes terug Silke Keersse aan de start. Zij werd 13de, in dezelfde wedstrijd werd Sybille Vandemaele provinciaal kampioene bij de W55. Ze won zelfs de gehele wedstrijd bij de masters 50+. Bij de scholieren jongens werd Rune Nollet 9de, hij werd vierde tweedejaars. Brend Walraevens haalde de 25ste plaats.

In de dameswedstrijd enkel Nancy Van Eenoo aan de start. Zij werd 11de bij de masters. Bij de heren werd Steven Vandenbussche 20ste en Kurt Hintjes 40ste. Bij de heren 50+ werd Laurens Outtier 18de. Op de lange cross bij de seniores haalde Mathieu Vandermeeren de 17de plaats.