Clubkampioenschap veldlopen Diksmuide

75 MACWers namen zondag deel aan de veldloop in Diksmuide, die ook voor het clubkampioenschap gold. De datum en het weer zorgden niet voor extreem veel volk, maar wel eindelijk voor modder op een uitdagend parcours. Yander Ingouf haalde de enigste overwinning. Maya en Maité Vanhee, Wout Logier en Lieselot Spaey konden een podiumplaats claimen.

Als afsluitende wedstrijd zagen we een mooie seniorswedstrijd die na een spannende strijd werd gewonnen door Alexander Diaz Rodriguez/BEHO, voor Steven Casteele/KKS. Simon Vandenbon werd als 9de clubkampioen, voor Karel Moerman op 10, Wannes Dejaegher op 12, Steven Dobbelaere op 13, Mathieu Vandermeeren op 16 en Steven Broucke op 17. Zes senioren mannen, dat is heel lang geleden. Dat stond in helaas in stil contrast tot de dames wedstrijd waar we enkel bij de masters Nancy van Eenoo op 6 en Sybille Vandemaele op 9 zagen. Geen MACWer bij de senioren, junioren of scholieren vrouwen net als bij de junioren heren. Bij de masters werd Dominique Alleman clubkampioen op een vijfde plaats, voor Christoph Fieuw op 9, Steven Vandenbussche op 10, Hein Delobbel op 19, Robby Legein op 23, Lieven Pieters op 25 en Kurt Hintjes op 28.

Bij de scholieren heren niet de verwachte namen, maar toch een mooie strijd voor de clubkampioenschapstitel die uiteindelijk naar de 9de plaats van WIllem Vandroemme ging. Maarten Seys werd 10de, Brend Walraevens 11de. Wout Logier werd derde bij de cadetten heren na twee sterke eerstejaars. Jarne Vandenbussche werd 10de, Ruben Herrewyn 15de, Victor Hoedt 17de, Pieter Spaey 23ste en Aldous Reynaert 26ste. Wout en Ruben waren de clubkampioenen. Bij de meisjes liepen Maya en Maité Vanhee hun hart uit, zij werden tweede en derde. Klara Versteele werd 7de, Marie-Julie Van Der Bauwhede 12de en Morgane Ocquet 14de. De titels waren voor Maya en Marie-Julie.

De tweedejaarsminiemen hielden het spannend voor het clubkampioenschap met Tristran Trybou op 6 en Arthur van Mossevelde op 7. Louic Boussemaere werd 12de. Een jaartje lager werd Thibaut Debecker 5de en Seth Keirsebilck 12de. Saartje Lansen haalde ene zesde plaats, vlak voor Eline Debecker op 8 en Fien Logier op 9. Lucie Deblauwe werd 11de, Stffie Pylyser 13de en Cato Vanhoucke 18de. De eerstejaars Lieselot Spaey behaalde het derde podiumtrapje. Linde Trybou werd hier vijfde, Manou Legein sterk 7de, Jore Ramakers 10de, Djamila Isah 11de en Larissa Ceenaeme 12de.

Niet veel tweedejaarspupillen met een sterk eindigende Arthur Vanthournout op 12 en Dylan Vandenplassche op 33. Iets meer bij de eerstejaars met clubkampioen Arnaud Debecker op 14, Alois Claerhout op 19, Sean Vandeputte op 29, Thorsten De Waele op 30, Emlien Boussemaere op 32 en Sam Ramelot op 34. Floor Vanbleu startte snel bij de tweedejaarspupillen, maar het was uiteindelijk Vihara Panckoucke die het haalde op plaats vijf, Floor werd 8ste, Aster Hellebaut 10 en Eline T’Jaeckx 14de. Bij de eerstejaars werd Elodie van Mossevelde clubkampioene op 6, vlak voor Imaya Delanghe op 7 en Hanne Beauprez of 10. Eline De Maet werd 15de, Pipa Cailliau op 17, Heleen Vanthournout op 18 en Lili Pylyser op 20.

Nieuwkomer Rube Ryckeboer werd onmiddellijk clubkampioen als 16de tweedejaarsbenjamin. Eliot Delbarge werd 19de, Maxim Moerkerke 26ste en Rune Vandenplassche. Een jaartje jonger haalde Yander Ingouf zijn alweer vierde overwinning van het seizoen. Matheo Debecker volgde niet ver als achtste. Jitske Vandenbroucke werd een mooie clubkampioene met een vierde plaats. Bij de eerstejaars werd het Amélie Claerhout met een 17de plaats, voor Marie Claerhout op 18 en Fran Verweirder op 24.